Na Martinovanju v Ormožu so tekmovali v kuhanju Prleškega piskra

Kuhalo je 17 ekip, komisija pa je imela težko delo, saj so bili vsi Prleški piskri zelo dobri.

Ivan Trunk, sreda, 15. november 2023 ob 18:55
Tekmovanje v kuhanju Prleškega piskra

Tekmovanje v kuhanju Prleškega piskra

Na Martinovanju v Ormožu se je v soboto, 11. novembra, dogajalo veliko dogodkov, med njimi tudi tekmovanje v kuhanju "Prleškega piskra 2023", ki je bil najbolje obiskan in zanimiv dogodek. Organizator tega tekmovanja je bil Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož in je bilo že šesto po vrsti. Kuhanje Prleškega piskra je potekalo na Grajskem trgu pred gradom Ormož in se ga je udeležilo 17 ekip. Prijavljenih je bilo 20 ekip vendar so tri ekipe zaradi slabega vremena na začetku kuhanja udeležbo odpovedale.

Na kuhanju so sodelovale naslednje ekipe: Vinogradništvo Leskovar, KS Podgorci, PGD Miklavž pri Ormožu, OŠ Ormož, Gimnazija Ormož, Športna šola Dada, Folklorna skupina Ivanjkovci, NK Ormož, Društvo starodobnikov Miklavž pri Ormožu, PGD Ključarovci pri Ormožu, Sveta Krava, Kolesarski klub Jeruzalem Ormož, Prleški biseri, SDS OO Ormož, SD OO Ormož, Gasilska zveza Ormož in Atletski klub Ormož.

Organizator je za ekipe priskrbel svinjsko meso, kotle za kuhanje, kurišče in gasilsko mizo, ostalo si je morala vsaka ekipa prinesti s seboj. S kuhanjem so ekipe pričele po 10. uri in so imele čas, da njihovo jed kuhajo do 15. ure, med tem je tri članska komisija ogledala in ocenjevala: čistočo in urejenost delovnega mesta, izgled in usklajenost ekipe ter okus in izgled jedi.

Komisija je imela težko delo, saj so bili vsi Prleški piskri zelo dobri in se je odločila, da Naj Prleški pisker 2023 prejme ekipa Krajevna skupnost Podgorci, drugo mesto je osvojila ekipa SDS OO Ormož z županom Danijelom Vrbnjakom na čelu, tretje pa je osvojila OŠ Ormož.

Martinovanje v Ormožu

Ormoško Martinovanje se je zaključilo z nastopom ansambla Igor in zlati zvoki ter skupino Gadi





Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46