Med preiskavo sumov kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, zasegli tudi konopljo

Osumljenih je 5 fizičnih oseb in 1 pravna oseba, premoženjska korist pa po do sedaj zbranih obvestilih znaša več kot milijon EUR.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. november 2023 ob 07:43
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so 14. novembra, na območju Policijske uprave Maribor, na podlagi odredbe sodišča, opravili 5 hišnih preiskav poslovnih in stanovanjskih prostorov zaradi suma kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Predkazenski postopek še ni zaključen, poteka pa v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja Zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. čl. KZ-1 in Pranja denarja po 245. čl. KZ-1, osumljenih je 5 fizičnih oseb in 1 pravna oseba, premoženjska korist pa po do sedaj zbranih obvestilih znaša več kot milijon EUR. Ostalih podrobnosti zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati.

Med izvajanjem ene izmed hišnih preiskav so v stanovanjski hiši odkrili tudi prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. Zoper enega osumljenca se zato vodi tudi predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. čl. KZ-1, za katerega je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Na isti hišni preiskavi so bili najdeni tudi predmeti, katerih posest pomeni prekršek po Zakonu o orožju, zato so bili zaseženi, zoper kršitelja pa je uveden postopek o prekršku.




Več v Črna kronika