Prleki pričakujejo težko tekmo v Sodražici

Ljutomerčani odhajajo v Sodražico, kjer se bodo pomerili z novim prvoligašem.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. november 2023 ob 09:17
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek bodo na sporedu dvoboji 7. kroga 1. slovenske futsal lige, s katerimi se bo zaključila prva tretjina rednega dela državnega prvenstva. Pari so: THE Nutrition Extrem - Meteorplast ŠIC bar, Oplast Kobarid - Bronx Škofije, Sevnica - Siliko Vrhnika in Dobrepolje - Dobovec.

Ljutomerčani odhajajo v Sodražico, kjer se bodo pomerili z novim prvoligašem. Ekipi sta moči merili sredi prejšnjega tedna v pokalnem tekmovanju, uspešnejši pa so bili futsalerji Meteorplasta ŠIC bara, ki so se z zmago s 5:4 uvrstili v četrtfinale pokala Terme Olimia. V prleškem taboru se zavedajo, da jih tudi tokrat čaka zahteven nasprotnik, ki lahko z zmago izenači točkovni (8 točk) izkupiček Ljutomerčanov. Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović je v tem tednu na treningih pogrešal člane slovenske reprezentance U21 (Luka Lovrec, Tilen Rajter, Aljaž Goznik, Alen Ruis), ki so na Primorskem odigrali dve pripravljalni tekmi proti Portugalcem in obe izgubili (1:4, 1:5). »Na odsotnost naših številnih reprezentantov se moramo privajati že od začetka pripravljalnega cikla. Ni lahko pripraviti ekipe, če imaš toliko odsotnih,« potarna Grdović, ki pa si vselej želi, da se reprezentanti vrnejo zdravi, brez poškodb. V tem tednu sta se v proces treninga po poškodbi vrnila Tjaž Lovrenčič in Adrijan Trstenjak, po bolezni pa je znova v kadru tudi Vid Kos. »V petek pričakujem težko tekmo, tako kot je bila pokalna. Prepričan sem, da se bomo zelo dobro pripravili na njih. Vemo kakšne so njihove kakovosti, izkoristiti moramo njihove minuse,« napoveduje 17-letni Lovro Trdin, ki je v prejšnjem krogu proti kobariškem Oplastu (3:3) zabil prvoligaški prvenec v ljutomerskem dresu.

Meteorplast ŠIC bar je v dosedanjem delu prvenstva zabeležil po dve zmagi, neodločena izida in poraza (26 danih in 26 prejetih zadetkov) in z 8. točkami zaseda tretje mesto, THE Nutrition Extrem pa ima eno zmago, dva neodločena izida in tri poraze (15:25), kar zadošča za šesto mesto (5 točk).




Več v Šport