Meteorplast ponovno do točke v zadnjih sekundah tekme

Ljutomerčani so še drugič v desetih dneh gostovali v Sodražici, tokrat so v zadnjih sekundah prišli do izenačenja in točke.

Prlekija-on.net, sobota, 18. november 2023 ob 09:13
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V 1. slovenski futsal ligi so bile v petek odigrane tekme 7. kroga, s katerimi se je zaključila prva tretjina rednega dela prvenstva. Doseženi so bili naslednji rezultati: THE Nutrition Extrem - Meteorplast ŠIC bar 6:6 (3:2), Sevnica - Vrhnika 0:4 (0:2), Oplast Kobarid - Bronx Škofije 5:2 (1:0) in Dobrepolje - Dobovec 0:3 (0:1). Na prvih treh mestih ostajajo Dobovec (18 točk, 6 tekem), Siliko Vrhnika (15 točk, 6 tekem) in Meteorplast ŠIC bar (9 točk, 7 tekem).

Ljutomerčani so še drugič v desetih dneh gostovali v Sodražici. Če so na tekmi osmine finala pokala Terme Olimia bili boljši od nasprotnika in se z rezultatom 5:4 uvrstili v četrtfinale, kjer jih čakata dve tekmi s Sevničani, so v tokratnem prvenstvenem obračunu imeli veliko sreče, da so osvojili točko. »Tokrat so bili domačini veliko boljši. 28 minut so veliko tekli in igrali presing, zato je bila razlika treh zadetkov (5:2) povsem zaslužena. Nam je manjkalo energije in hrabrosti. Po zaostanku nam ni preostalo drugo, kot da smo pričeli igrati s petim igralcem v polju. To smo odigrali zares dobro, za kar fantom čestitam. Prišli smo do izenačenja na 5:5 in poskušali priti do zmage. V zadnji minuti so domačini znova povedli, mi pa par sekund spretno in srečno prišli do izenačenja,« je po tekmi dogajanje na terenu povzel trener ljutomerske ekipe Robert Grdović.

Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar je v Sodražico odpotoval brez Roka Šnofla, ki se bo po večtedenski odsotnosti zaradi operacije in okrevanja šele priključil trenažnemu procesu, prav tako pa je zaradi bolezni manjkal Adrijan Trstenjak. Kljub odsotnosti dveh pomembnih členov ekipe so Ljutomerčani do 17. minute imeli dvoboj rezultatsko pod kontrolo. Alen Ruis je ekipo v 6. minuti popeljal v vodstvo, po izenačujočem zadetku Timoteja Debeljaka (10. minuta) pa je Tim Lipovšek v 12. minuti znova poskrbel za prednost Prlekov.

Nato so sledile črne minute za Grdovićeve varovance. Andraž Žlindra je v 17. in 18. minuti poskrbel za preobrat ter izid polčasa (3:2), v uvodnih minutah drugega polčasa pa sta za povišanje na 5:2 zadela Anže Žlindra (22.) in Andraž Gregorič (24.). S petim igralcem v polju se je ljutomerska ekipa vrnila v igo za zmago. Alen Ruis (32.), Ante Matan (37.) in Aljaž Ruis (39.) so zadeli za izenačenje. Gostje so želeli vse tri točke, a je enega od napadov prestregel Gregorič in domačine dobre pol minute pred koncem popeljal do novega vodstva. Ljutomerčani se niso predali in vztrajnost jim je bila poplačana z zadetkom Matana par sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom.

Naj spomnimo. Par sekund pred koncem je Tilen Rajter zadel za izenačenje (3:3) tudi na tekmi prejšnjega kroga, ko je v Ljutomeru gostoval Oplast iz Kobarida. »Extrem igra v tej sezoni na zelo visokem nivoju. Kljub odsotnosti Denisa Totoškovića, ki je motor njihove ekipe, so pokazali karakter in borbenost, kar je v tem športu najbolj pomembno. Namučili so nas do 30. minute, nato pa smo se mi borili kot ekipa in z dodatnim igralcem v polju izvlekli to točko,« je dodal strelec dveh zadetkov za ljutomersko ekipo Alen Ruis.

V naslednjem, 8. krogu bo Meteorplast ŠIC bar v Ljutomeru v petek, 24. novembra 2023, gostil škofijski Bronx. V uvodnem krogu novega prvenstva sta se ekipi v Škofijah razšli z neodločenim rezultatom (5:5).




Več v Šport