Beročka nocoj na državni reviji poustvarjalcev ljudske glasbe Napev - odsev

Beročka je z nastopom na območni reviji po presoji strokovnih ocenjevalcev dosegla državni nivo in s tem zlato plaketo, na državno revijo pa se je uvrstila skupaj z 10 skupinami iz vse Slovenije. Med njimi je tudi glasbeni sestav Leščeček, KD Slavka Osterca Veržej.

Prlekija-on.net, sobota, 18. november 2023 ob 13:46
Béročka - Selma Franov in Marinka Prelog, foto: Janez Eržen, JSKD

Béročka - Selma Franov in Marinka Prelog, foto: Janez Eržen, JSKD

Marinka Prelog in Selma Franov iz Ljutomera, nocoj, 18. 11. 2023, kot Beročka (Zavod Herbija Prlekija) nastopata na državni reviji poustvarjalcev ljudske glasbe NAPEV - ODSEV v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS, v Dolskem pri Ljubljani. Beročka je z nastopom na območni reviji po presoji strokovnih ocenjevalcev dosegla državni nivo in s tem zlato plaketo, na državno revijo pa se je uvrstila skupaj z 10 skupinami iz vse Slovenije. Med njimi je tudi glasbeni sestav Leščeček, KD Slavka Osterca Veržej. Državno revijo snemata Radio Slovenija in Radio Ognjišče, posnetek boste lahko poslušali na programu v eni od torkovih oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi ter na Radiu Ognjišče.

Na oder v Dolsko letos Marinka in Selma prinašata prleške ljudske pesmi od katerih bosta dve šele izdani na prihajajočem albumu.

Delovanje in ustvarjalnost Beročke lahko podprete z nakupom knjižice z zgoščenko in tako pomembno pripomorete k uresničevanju zastavljenih načrtov. Več o Beročki lahko preberete na spletni strani www.berocka.si, kjer lahko prisluhnete izsekom pesmi iz albuma Ljubav se ne trži.

Béročka



Več v Kultura in izobraževanje