Dijakinje in dijaki SŠGT Radenci obiskali vlado

V prvem delu obiska so jim predstavili vlado in njeno delo, drugi del obiska pa so organizirali v predsedniški palači.

Prlekija-on.net, torek, 21. november 2023 ob 17:41
Skupinska fotografija dijakov v kristalni dvorani predsedniške palače, foto: Kabinet predsednika vlade/Žan Kolman

Skupinska fotografija dijakov v kristalni dvorani predsedniške palače, foto: Kabinet predsednika vlade/Žan Kolman

Vlado so v okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo obiskali dijakinje in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci in Vegove šole iz Ljubljane. Sprejeli so jih predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije, pri obisku pa so sodelovali tudi sodelavci iz Policije in Javni gospodarski zavod (JGZ) Brdo.

V prvem delu obiska dijakom predstavijo vlado in njeno delo. Tokratni sogovornik mladih je bil državni sekretar iz Kabineta predsednika vlade Danijel Levičar, ki je odgovoren za nacionalni jedrski program. Dijakom je predstavil svoje področje dela in izzive Slovenije pri zagotavljanju električne energije za razvoj gospodarstva in razvoj elektrifikacije na različnih področjih naših življenj od e-mobilnosti do ogrevanja s toplotnimi črpalkami. Zaradi bogatih izkušenj je lahko dijakom odgovoril prav na vsa njihova vprašanja, ki so se nanašala na drugi blok jedrske elektrarne v Krškem in na jedrske elektrarne na splošno, na morebitne nove hidroelektrarne v Sloveniji in na druge teme proizvodnje električne energije v prihodnosti.

Svoje delo je dijakom predstavil tudi mladi sodelavec iz Kabineta predsednika vlade, Erik Scheriani.

Drugi del obiska so organizirali v predsedniški palači. Dijake so razdelili v dve skupini in izvedli dve predstavitvi: ogled predsedniške palače z opisom dela Protokola in obisk medijskega središča, s katerim upravlja Urad vlade za komuniciranje. V medijskem središču so dijakom predstavili, kako javnost obveščajo o delu in odločitvah vlade, ki seveda pomembno vplivajo na naše življenje.




Več v Kultura in izobraževanje