Pri Svetem Tomažu pripravili literarni večer

Člani literarne sekcije KD Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž so pripravili literarni večer.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. november 2023 ob 18:16
Literarni večer pri Svetem Tomažu

Literarni večer pri Svetem Tomažu

Na odru pri Svetem Tomažu je v petek, 17. 11. 2023, imela glavno besedo beseda. Člani literarne sekcije KD Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž so pripravili literarni večer. Z nami so delili svoje besede. Njihove zgodbe in pesmi so nas prevzele. Povabili so nas v svoj svet domišljije. Člani literarne sekcije Marta Breznik, Anton Filipič, Julija Gašparič, Marija Gašparič, Ciril Hojnik, Mateja Hržič, Marijana Korotaj in Jelka Vrbnjak so predstavili Literarne utrinke številka 8.

Marta Breznik je zapisala: »Nismo pisatelji in pesniki velikega formata. Ljubimo pa našo lepo slovensko besedo.«

Misli in besede so strnili tudi naši mladi ustvarjalci, učenci osnovne šole Sveti Tomaž, nekateri so danes že dijaki. V naše Literarne utrinke smo ujeli besede Tonija Krajnca, Jakoba Krajnca in Aljaža Repa, Larise Fajfar, Alise Petrena, Melani Zver in Janje Cvetko. Njihova mentorica je bila profesorica slovenščine Tanja Hebar.

Da se je tvoja beseda združila z mojo in tvojo in tvojo in njegovo in njeno, so poskrbele Nika Cizerl, Darja Majcen, Mateja Hržič, Lea Majcen Bratuša in Saša Voršič. Z glasbo so naše druženje obogatili Ben Maj in Julija Gašparič ter učenki Glasbene šole Ormož Neja Feuš in Sara Viher ter njuna učiteljica Eleonora Bruk. Tehnično pomoč sta nudila Franc Cizerl in Eva Lorenčič. Občina Sveti Tomaž, Blanki Kosi Raušl, je natisnila vabila, pogostitev je pripravilo društvo gospodinj Občine Sveti Tomaž.

Pogosto se premalo zavedamo ustvarjalne vrednosti, ki jo v svoje delo vlagajo tudi mali ustvarjalci. Samo branje in ponovno prebiranje lahko vsakemu bralcu vedno znova odkriva zmeraj nove misli.

Zlatka Majcen, predsednica KD Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž
Foto: Ivan Trunk




Več v Kultura in izobraževanje