V prometnih nesrečah tri osebe poškodovane

V jutranjih urah pa so policisti ponovno izsledili in prijeli pet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Prlekija-on.net, sreda, 29. november 2023 ob 07:24
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, šest kaznivih.dejanj, dve poškodbi vozil na parkirišču, dve povoženji divjadi in pet tujcev pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

V treh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v preostalih treh pa so se tri osebe lahko telesno poškodovale. V prvi nesreči v Murski Soboti se je poškodovala voznica osebnega avtomobila, katera je bila žrtev izsiljevanja prednosti druge voznice. V drugi nesreči je voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce v Murski Soboti. Tretja nesreča pa se je zgodila v Odrancih, kjer je peška v temi na neosvetljenem delu ceste in izven prehoda za pešce prečkala vozišče v trenutku, ko je pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila in trčila vanjo.

Pešci so v prometnih nesrečah pogosteje udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko vreme ni več tako prijazno, temni del dneva pa je daljši. Poskrbite, da boste v prometu vidni, nosite svetla oblačila in odsevne predmete, cesto prečkajte na označenem prehodu za pešce in hodite po pločniku oziroma ob levem robu vozišča v smeri hoje. Vozniki, vi pa v bližini prehodov za pešce vozite previdno in vašo vožnjo prilagodite vremenskim razmeram ter stanju na cestah.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v barako v Dolgovaških Goricah, tatvino v Murski Soboti, grožnjo v Martjancih, odstranitev ali poškodovanje uradnega pečata ali znamenja v Murski Soboti ter goljufiji v Gornji Radgoni in Murski Soboti.

Včeraj v jutranjih urah so v Petišovcih izsledili in prijeli pet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju celotne policijske uprave Murska Sobota.




Več v Črna kronika