Preplah zaradi domnevnega poskusa ugrabitve otroka

Otroku naj bi pot prekrižal bel kombi in ga poskušal ugrabiti, je zapisala zaskrbljena mamica. Fant je zbežal, kombi pa se je odpeljal v smeri proti Ljutomeru. Policija je bila seznanjena.

Prlekija-on.net, sreda, 29. november 2023 ob 16:35
Otroku naj bi pot prekrižal bel kombi

Otroku naj bi pot prekrižal bel kombi

V torek je ena izmed zaskrbljenih mamic na družbenem omrežju Facebook delila zapis, da naj bi na Dolnji Bistrici prišlo do poskusa ugrabitve otrok.

"Enemu otroku, ki je peš šel na trening v Srednji Bistrici je pot prekrižal bel kombi in ga poskušal ugrabiti, fant je uspešno zbežal, kombi se je odpeljal v smeri proti Ljutomeru. Ko so fantje šli domov iz treninga je ta isti kombi na kolesarski stezi pot prekrižal trem fantom iz Dolnje Bistrice. Po navedbah otrok je bil bel kombi madžarske registrske SD...., znamke Renault," je med drugim zapisala.

Zapis mamice
Zapis zaskrbljene mamice

Policija je s primerom bila seznanjena

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so bili včeraj, ob 19.39, obveščeni o pojavu belega kombija na območju Policijske postaje Lendava. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je otrok prečkal cesto v trenutku, ko se je pred prehod pripeljalo kombinirano vozilo bele barve, ki je močno zavrlo in je v njem nekaj zaropotalo. Otrok je o svoji izkušnji povedal vrstnikom. Ko je drugi otrok na poti domov opazil bel kombi, se je prestrašil in obvestil starše. "V nobenem primeru ni prišlo do stika oziroma kontakta med otrokom in voznikom," zagotavljajo na PU Murska Sobota.

Kljub temu pa policisti opozarjajo na pozornost za tovrstne dogodke, "vendar pa ustvarjanje napetosti in širjenje nepreverjenih informacij vsekakor negativno vpliva na splošno varnost in pri občanih povzroča dodaten strah in nemir," sporočajo.

Staršem pa svetujejo, da se z otroci in mladostniki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (razna darila). Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE.

Prav tako je otrokom treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti (opis osebe, vozila in podobno), zatem pa takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo, kaj se je zgodilo. Odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na 113.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26