42. Maraton treh src z novimi trasami ponovno preko meja

Tekači se bodo tako vnovič podali preko meja, pri čemer bosta polmaraton in maraton potekala po povsem novih progah, ki so bile načrtovane za izvedbo jubilejnega, 40. maratona.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. november 2023 ob 10:05
Maraton treh src

Maraton treh src

42. Maraton treh src, ki se bo že tradicionalno odvil tretjo soboto v maju - 18. 5. 2024, bo z novimi trasami Radence vnovič povezal s sosednjo Avstrijo. Ljubitelji kakovostnega rekreativnega teka, kot tudi profesionalni tekači, se na maraton lahko že prijavijo prek spletne prijavnice, ki prinaša prijetno novost. Poleg ugodnejše skupinske prijave je namreč odslej mogoča družinska prijava, kar dodatno promovira vrednote maratona - sodelovanje, vključevanje in povezovanje. Vse prijave so do 10. aprila 2024 tudi cenejše.

Udeleženci 42. Maratona treh src bodo ponovno uživali v številnih že poznanih tekmovalnih disciplinah in spremljevalnih aktivnostih prireditve. Maraton prav tako že tretje leto ohranja zavezo zelenemu cilju »zero waste«, s katero je med športnimi prireditvami postal svetel zgled na področju ločenega zbiranja odpadkov. Po štirih letih pa udeležence čaka večja sprememba, saj bodo nove trase Radence ponovno povezale z avstrijsko Radgono. Tekači se bodo tako vnovič podali preko meja, pri čemer bosta polmaraton in maraton potekala po povsem novih progah, ki so bile načrtovane za izvedbo jubilejnega, 40. maratona.

42. Maraton treh src
Nova trasa - 42km

»Pred 40. jubilejem Maratona treh src nam je načrte prekrižala epidemija COVID. Proge so bile leta 2020 že uradno izmerjene in potrjene s strani mednarodne atletske zveze in AIMS, tako da smo dobro pripravljeni. Veseli smo, da bodo spomladi naposled le oživele in tekačem ponudile čudovite razglede in pristno vzdušje - ponovno tudi onkraj meje,« je povedal Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Prenovljen prijavni sistem z dodatnimi ugodnostmi

Maraton treh src ob svoji 42. izvedbi ponuja popolnoma prenovljen prijavni sistem. Z novostjo - družinskim paketom - nudi popust ob prijavi dveh odraslih oseb z vsaj enim otrokom. »Maraton v Radencih je dogodek za vse generacije. Zato smo se odločili, da družinam ponudimo ugodnejšo prijavo, da se bodo še raje in še pogosteje odločale za športni izziv, v katerem se lahko preizkusijo vsi družinski člani,« je pojasnil Pintarič ter dodal, da se bodo v začetku leta 2024 odprle še priljubljene skupinske prijave.

42. Maraton treh src
Nova trasa - 21km

Višina prijavnin ostaja ista, zanimanje tekačev se krepi

Kljub rasti stroškov in splošnim podražitvam so organizatorji sklenili, da višina prijavnin ostane ista kot v preteklem letu. Tradicija in dostopnost sta obrodili sadove, saj so se prve prijave začele stekati že oktobra, takoj po odprtju prijav, kar je organizatorje prijetno presenetilo. Do današnjega dne je prijavljenih že 215 tekačev, kar je več kot v enakem obdobju lani. »Zdi se nam pomembno, da je prireditev cenovno dostopna čim širšemu krogu ljudi. To je tudi poslanstvo Maratona treh src - športno udejstvovanje, zdrav življenjski slog in prijetno druženje približati ljudem. Na srečo nam ob strani stojijo sponzorji, zato nam podražitev, povezanih z organizacijo maratona, ni potrebno prevaliti na tekače,« je cenovno politiko obrazložil Pintarič.

Športni izziv kot lepo praznično darilo

Pred vrati je praznični mesec, s tem pa dilema, kaj podariti prijateljem in družinskim članom. Vse bolj priljubljena in zaželena darila so skupna doživetja, pri čemer bo darilni bon za Maraton treh src zadetek v polno! Z njim boste razveselili vse tiste, ki radi tečejo, ali pa so si v novem letu postavili izziv, da naredijo nekaj zase in svojo športno pripravljenost. Spletni nakup darilnega bona je enostaven in priročen - tudi za zakupe v zadnji minuti.

Darilni bon
Darilni bon

Novosti 42. Maratona treh src še sledijo

Organizatorji vsako leto poskrbijo za inovativna presenečenja, s katerimi najstarejši maraton v naši regiji ostaja vedno mlad in aktualen. Tudi za leto 2024 pripravljajo zanimivo družbeno-odgovorno novost, ki jo bodo predstavili, ko bodo usklajene še zadnje podrobnosti.




Več v Šport