KDR - Združenje asistenca so.p. organizirali Okroglo mizo o nasilju

Z namenom ozaveščanja in preventivnega delovanja so za svoje uporabnike, zaposlene in prostovoljce pripravili Okroglo mizo na kateri so obravnavali temo nasilja.

Prlekija-on.net, sobota, 2. december 2023 ob 09:02
Okrogla miza o nasilju

Okrogla miza o nasilju

KDR - Združenje asistenca so.p. kot izvajalec osebne asistence čutijo odgovornost do svojih uporabnikov, zaposlenih ter prostovoljcev. Ravno zato so v petek, 29. novembra, v prostorih Mladinsko kulturnega centra Ljutomer organizirali Okroglo mizo o nasilju.

Namreč, zelo pomembno se jim zdi, da odpirajo prostor, kjer se o tako težki in neprijetni temi kot je nasilje lahko pogovarjajo, podelijo svoja razmišljanja, dileme in vprašanja.

Svoja bogata znanja in dolgoletne izkušnje s področja nasilja so podelili policist PP Ljutomer Uroš Felbar, strokovna vodja Varne hiše Pomurja Janja Legen in strokovna vodja izvajanja osebne asistence Petra Razlag. Govorili so o oblikah nasilja in njihovih posledicah, o ranljivih skupinah (nasilje nad ženskami, nad starejšimi, nad invalidi,...), o področjih nasilja (v družini, na delovnem mestu,..), kako nasilje prepoznati in kako naj v primeru zaznave nasilja ukrepajo. Udeleženci so tako pridobili nova znanja in veščine za ravnanje v primerih, ko se srečajo z nasiljem.

Na dogodku so se jim pridružili tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, nekdanja dolgoletna predsednica Društva varnega zavetja Darinka Štuhec in poveljnik PGD Ljutomer Dušan Hunjadi. S svojo prisotnostjo in spodbudnimi besedami so jim izrazili podporo pri prizadevanjih k ozaveščanju in preventivnem delovanju.

Skupaj ugotavljajo, da so teme o katerih je potrebno spregovoriti, četudi so težke, neprijetne. Spodbujajo ničelno toleranco do nasilja, predvsem pa stremijo h gradnji dobrih, spoštljivih odnosov in pozitivni komunikaciji. V KDR- Združenje asistenca so.p. so zelo ponosni na svoje uporabnike osebne asistence, zaposlene ter prostovoljce, ki so prepoznali pomembnost organizirane Okrogle mize in na njej aktivno sodelovali.

Dogodek so zaključili s sporočilom, da si želijo živeti v družbi brez nasilja, v prijaznih in spoštljivih odnosih, kjer se vsi počutijo varno in sprejeto.




Več v Kultura in izobraževanje