Županja pripravila tradicionalni novoletni sprejem

Srečanja so se udeležili gospodarstveniki, direktorji javnih zavodov, člani občinskega sveta in svetov krajevnih skupnosti, predstavniki društev in ostali, ki sodelujejo z ljutomersko občino.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. december 2023 ob 12:25
Novoletni sprejem županje, foto: Občina Ljutomer

Novoletni sprejem županje, foto: Občina Ljutomer

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je v petek, 1. decembra, v dvorani ŠIC Ljutomer pripravila tradicionalni novoletni sprejem, katerega so se udeležili gospodarstveniki, direktorji javnih zavodov, člani občinskega sveta in svetov krajevnih skupnosti, predstavniki društev in ostali, ki sodelujejo z ljutomersko občino.

Županja je v svojem nagovoru izpostavila podatek, da v občini deluje 944 poslovnih subjektov, od tega 214 gospodarskih družb in 448 samostojnih podjetnikov, ki ustvarijo okrog 350 milijonov evrov prihodkov in zaposlujejo 2500 delavcev. Ob tem pa dodala: "Želela bi vseeno vzpodbuditi zavedanje kako pomembno je, da ostanemo povezani in ne klonemo pritiskom, ki smo jih deležni iz dneva v dan, na različne načine. Saj bi s tem dovolili, da postajamo nemočni. Bolj ko smo skregani, šibkejši smo, manj možnosti imamo za uspeh, preboj in kvalitetno življenje. Še huje pa je, če in ko sprejemamo idejo, da nas lahko reši le nekdo drug. Ko le čakamo, da se to zgodi skozi neke druge ljudi, zakone, sredstva. Namreč zelo preprosto je pozabiti ali spregledati, da največ kar lahko naredimo ni čakanje na nekoga ali spreminjanje drugih. Največ kar lahko naredimo je, da prvo vzamemo v roke sami sebe."

V kulturnem programu je nasmeh na obraze zbranih izvabil Vid Valič, vzdušje v dvorani pa so ogreli člani skupine Sp!cy, ki jo sestavljajo ljutomerski gimnazijci.




Več v Družabno