Zgodbe pozitivnih sprememb

Ob odprtju razstave Zgodbe pozitivnih sprememb je bila organizirana tudi okrogla miza na temo migracij in pomena mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Prlekija-on.net, torek, 5. december 2023 ob 16:16
Zgodbe pozitivnih sprememb

Zgodbe pozitivnih sprememb

Na SLOGI, platformi nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč so v sklopu projekta Trajnostno.Lokalno.Globalno II pripravili potujočo razstavo "Zgodbe pozitivnih sprememb", s katero želijo ozaveščati mlade, širšo in strokovno javnost o slovenskem mednarodnem razvojnem sodelovanja in humanitarni pomoči.

Potujoča razstava je pripotovala tudi na OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova. Ob odprtju razstave, je bila, 4. 12. 2023, organizirana tudi okrogla miza na temo migracij in pomena mednarodnega razvojnega sodelovanja. Učenci Osnovne šole dr. Antona Trstenjaka Negova in Osnovne šole Odranci so prisluhnili govorcem iz nevladnih organizacij in osnovnega šolstva. V uvodnem nagovoru je ravnatelj, OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, Matej Kraner, pozdravil prisotne in priložnost za izmenjavo mnenj in učenje o človekovih pravicah in migracijah. Med vabljenimi govorci so bili Urška Živkovič iz Slovenske filantropije, Kornelija Kaurin iz Zveze prijateljev mladine Maribor, Tatjana Bolšec iz Krajevne organizacije Rdečega križa Rogoza, ravnatelj OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, Matej Kraner in Urška Pliberšek iz Društva za Združene narode za Slovenijo.

Govorci so izmenjali stališča in poglede na migracije, besedo pa so dobili tudi mladi. Ugotavljali so, da so vzroki za migracije večplastni, hkrati pa še vedno velja rek: »ne sodi knjige po platnicah«. Veseli smo, da smo na OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova gostili okroglo mizo in spodbudili razmišljanje mladih. S pomočjo razstave bomo cel teden ozaveščali o slovenskem mednarodnem razvojnem sodelovanja in humanitarni pomoči. Razstavo smo postavili v prvem in drugem nadstropju šole, obiskovalci, učenci in zaposleni si jo lahko ogledajo vse do 8. 12. 2023.




Več v Kultura in izobraževanje