Derbi kroga se je končal brez zmagovalca

Blizu 100 gledalcev je v prleški prestolnici spremljalo izredno zanimiv obračun vodilne ekipe lige iz Vrhnike in tretjeuvrščenega Meteorplasta ŠIC bara.

Prlekija-on.net, sreda, 6. december 2023 ob 08:07
Meteorplast ŠIC bar - Siliko

Meteorplast ŠIC bar - Siliko

V torek so bili odigrani trije dvoboji 10. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji rezultati: Sevnica - Dobrepolje 3:2 (1:0), Oplast Kobarid - THE Nutrition Extrem 3:0 (1:0) in Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika 3:3 (1:2). Tekma Bronx Škofije - Dobovec bo odigrana pozneje. Po nepopolnih 10. krogih ima Siliko na prvem mestu 25 točk, Dobovec je z dvema tekmama manj in 21. točkami drugi, Meteorplast ŠIC bar pa si z Oplastom iz Kobarida deli tretje mesto (oba 14 točk).

Blizu 100 gledalcev je v prleški prestolnici spremljalo izredno zanimiv obračun vodilne ekipe lige iz Vrhnike in tretjeuvrščenega Meteorplasta ŠIC bara. Gostje so odlično pričeli dvoboj. Več so imeli žogo v posesti, svojo premoč pa so kronali z zadetkoma Maxa Vesela (4. minuta) in Benjamina Tušarja (6.). Gostitelji so si hitro nabrali pet akumuliranih prekrškov, zato so v drugi polovici prvega polčasa igrali manj agresivno, kar pa gostje niso izkoristili. V 14. minuti so si celo privoščili napako, ki jo je kaznoval Alen Ruis in znižal zaostanek.

V drugem delu so domačini igrali na višjem nivoju kot v prvem polčasu, še vedno pa so imeli rahlo terensko premoč Vrhničani, katere je z odličnimi obrambami ob živce spravljal domači vratar Tjaž Lovrenčič. V 26. minuti so domačini izvedli akcijo za izenačenje, reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka pa je premagal Adrijan Trstenjak. A veselje v domačem taboru ni trajalo dolgo. Že v naslednji minuti je napako v domači vrsti izkoristil Uroš Đurić in ponovno Siliko povedel v vodstvo.

V zadnjih petih minutah so gostitelji zaigrali s petim igralcem v polju. Najprej je izenačenje po strelu Aljaža Goznika preprečila vratnica, v zadnjih sekundah tekme pa je nezbranost v vrstah gostov izkoristil Ante Matan in ljutomerski ekipi priigral točko. »Pričakovano težka tekma. Po igri je bil Siliko boljši, a smo mi to z borbenostjo nadoknadili. Vemo, da še nismo na našem najboljšem nivoju, zato smo s to točko zelo zadovoljni,« je po dvoboju dejal igralec domače ekipe Rok Šnofl.

Meteorplast ŠIC bar bo naslednjo tekmo odigral ta petek, 8. decembra 2023, ko bo gostoval v Sevnici. Prvi letošnji dvoboj med ekipama so v Ljutomeru s 3:2 dobili Prleki. Sevničani so od takrat nanizali štiri zmage in so s 13. točkami na visokem 5. mestu. V mesecu januarju se bosta ta dva nasprotnika na dveh tekmah merili tudi za vstop na zaključni turnir pokala Terme Olimia.

Foto: Nuša Žnidarič




Več v Šport