Lovci in lovka LD Mala Nedelja so opravili skupno večerjo z lovskim krstom

Že nekaj let niso imeli lovskih pripravnikov, zdaj pa so imeli kar tri.

Prlekija-on.net, sreda, 6. december 2023 ob 14:18
Lovski krst LD Mala Nedelja

Lovski krst LD Mala Nedelja

Močno je snežilo ko so se v soboto, 2. decembra, lovci in lovka LD Mala Nedelja s partnericami in s partnerjem, zbirali na griču v Radoslavcih, kjer stoji Lovsko zavetišče. Skupna večerja je pomenila slovo od starega leta, osrednji del te večerje pa je bil lovski krst treh članov, ki so opravili lovski izpit.

Kot nam je povedal Štefan Lovrenčec, tajnik LD Mala Nedelja, že nekaj let niso imeli lovskih pripravnikov, zdaj pa so imeli kar tri. Krščenci so bili: Andrej Ciglarič iz Godemarcev, Anej Cigula iz Moravcev in Sebastjan Rovtar iz Drakovcev. V krstnem odboru pa so bili starejši izkušeni člani LD: Franc Vajndorfer kot predsednik krstnega odbora, Branko Žnidarič kot član, Tomaž Šišernik kot član in seveda je bil prisoten tudi dr. Šnef, Marijan Hedžet, ki je krščence temeljito pregledal in na koncu ugotovil, da so vsi kandidati kljub ne preveč dobrem stanju dovolj zdravi, da lahko pristopijo k lovskemu krstu po katerem bodo postali polnopravni člani zelene bratovščine.

Dvorana v lovskem domu je bila nabito polna saj so bili prisotni tudi sorodniki vseh treh krščencev. V začetku je predsednik častnega razsodišča opisal življenjepis krščencev. Življenjska pot je nekatere od njih vodila tudi po tujini od Avstrije, Nemčije in Amerike. Na koncu so člani LD in ostali prisotni krščencem čestitali saj so postali enaki med enakimi v LD Mala Nedelja. Sledila je večerja in druženje z živo glasbo.




Več v Družabno