V Ljutomeru odprli drsališče in prižgali praznične lučke

Na zasneženem Glavnem trgu so prižgali praznične lučke in odprli drsališče. Na led so hitro stopili številni mladi, ki so že komaj čakali, da so spet lahko zadrsali po ljutomerskem ledu.

Prlekija-on.net, sreda, 6. december 2023 ob 18:33
Prižig lučk in odprtje drsališča v Ljutomeru

Prižig lučk in odprtje drsališča v Ljutomeru

V sredo, 6. decembra, so v Ljutomeru na Glavnem trgu odprli drsališče in prižgali praznične lučke. Program so pripravili zaposleni in starši Vrtca Ljutomer, ki so obiskovalcem ponudili tudi vroč čaj in sladke piškote. Otroci so se na prireditev skupaj s starši podali izpred vrtca s svetilkami. Nekaj besed sta ob tem spregovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in predstavnik staršev Vrtca Ljutomer, Tomaž Ščavničar ter vsem zaželela lepe praznike.

Lučke so se slavnostno prižgale z odštevanjem otrok in obiskovalcev, ki so se zbrali na zasneženem trgu. Nato so odprli še drsališče, ki je letos ponovno postavljeno v podobnem obsegu kot prejšnja leta, le brez zunanjega loka. Celotno drsališče je pod šotorom v pravokotni obliki.

Letos bo drsališče odprto tudi na prehodu iz starega v novo leto, tako da boste skok v leto 2024 lahko preživeli na drsalkah.

Ledena ploskev že nastaja

Znano je, kdaj se odpre drsališče in kako dolgo bo obratovalo


Drsališče bo obratovalo en mesec, na dan otvoritve pa je bil vstop prost. Ob tem so na led stopili številni mladi, ki so že komaj čakali, da so spet lahko zadrsali po ljutomerskem ledu, tokrat tudi v povsem zimskem vzdušju, saj je zapadel svež sneg. Ostale dni bo vstopnina 1,5 evra, prav tako bo izposoja drsalk po 1,5 evra.

Ob drsališču je zagotovljena gostinska ponudba za katero tudi letos skrbijo ljutomerski gasilci, v decembru pa se bo dogajanje odvijalo tudi na božični tržnici. Vsako soboto v decembru bo namreč med 8. in 12. uro na Glavnem trgu Božična tržnica, obiskovalcem pa bo na voljo ponudba lokalnih ponudnikov, javnih zavodov, društev in drugih organizacij.

Trg krasi tudi smreka, novoletna okrasitev po mestu pa je podobna kot prejšnja leta.




Več v Družabno