Meteorplast ŠIC bar koledarsko leto zaključil z zmago

Ljutomerčani so odigrali najboljših 36 minut v sezoni.

Prlekija-on.net, sobota, 9. december 2023 ob 19:26
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek so bili odigrani dvoboji 11. kroga 1. slovenske futsal lige, zadnjega kroga v tem koledarskem letu. Doseženi so bili naslednji rezultati: Sevnica - Meteorplast ŠIC bar 4:5 (1:3), THE Nutrition Extrem - Bronx Škofije 6:3 (5:0), Dobovec - Siliko Vrhnika 3:5 (3:3), Dobrepolje - Oplast Kobarid 1:3 (0:2). V vodstvu je vrhniški Siliko z 28. točkami (11 tekem), drugi je Dobovec z 21. (9 tekem), tretje mesto pa si s po 17. točkami delita Meteorplast ŠIC bar (11 tekem) in Oplast Kobarid (10 tekem).

Prleki so se v gosteh pomerili s Sevničani, ki so pozitivno presenečenje dosedanjega dela 1. slovenske futsal lige. Doslej so osvojili 13 točk in so na petem mestu, v zadnjih šestih dvobojih pa so zabeležili kar štiri zmage. Ljutomerčani so po svojo četrto zmago v sezoni krenili brez poškodovanega Lovra Trdina. Trener Robert Grdović je tekmo pričel s peterko Tjaž Lovrenčič (vratar), Tilen Rajter, Rok Šnofl, Adrijan Trstenjak in Ante Matan, ki se je tokrat izkazala z izredno učinkovitostjo, saj je dosegla vseh pet zadetkov.

Ljutomerčani so odigrali najboljših 36 minut v sezoni. Povsem so nadigrali domačine, ki so bili nemočni ob razigrani gostujoči zasedbi. Terensko premoč je Meteorplast ŠIC bar kronal v 7. minuti, ko je enajsti zadetek v sezoni dosegel Ante Matan, minuto za tem pa je po odlični podaji Adrijana Trstenjaka zadel Rok Šnofl. Odlično igro je Tilen Rajter z neubranljivim strelom kronal v 17. minuti, ko je povišal na 3:0. Nekaj upanja je domačinom vlil kapetan Sebastijan Drobne, ki je nekaj sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom v prvem polčasu postavil izid polčasa (3:1).

Meteorplast ŠIC bar

Gostje so silovito pričeli drugi polčas in že po nekaj sekundah igre je Rajter z drugim zadetkom povišal prednost na 4:1. Ljutomerska ekipa je v nadaljevanju drugega polčasa nadzirala dogajanje na parketu, z nekaj več zbranosti in sreče pa bi lahko svojo prednost še povišala. Domačini so zadnjih deset minut dvoboja igrali s petim igralcem v polju. V prvih napadih niso bili učinkoviti in so dopustili nasprotniku, da bi s streli preko celega igrišča lahko povišali prednost, a Ljutomerčani niso bili dovolj natančni. Vztrajnost se je Sevničanom izplačala v 37. minuti, ko je kot peti igralec v polju zadel vratar Denis Govekar. Ta je na začetku zadnje minute celo znižal zaostanek na le en zadetek (3:4), a je v naslednjem napadu zadel Trstenjak za vodstvo gostov s 5:3. S tem zadetkov še ni bilo konec, saj je par sekund pred koncem dvoboja zadel Marko Račič za končni rezultat 4:5.

»Vedeli smo, da bo zanimivo, težko. Ekipa Sevnice je v dosedanjem delu prvenstva pokazala, da je dobro organizirana, čvrsta, izkušeni igralci pa vedo igrati. Moji igralci so odigrali eno boljših tekem v sezoni, tako da smo 36 minut kontrolirali dvoboj. Vodili so s 4:1, morda bi morali voditi še z višjo razliko. Gostje so zaigrali z igralcem - vratarjem. Igrali so dobro, morda bi lahko osvojili točko, ampak kar smo videli tokrat na parketu smo mi bolj zaslužili tri točke,« je dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović. Po odlični tekmi je reprezentant v ljutomerskih vrstah Tilen Rajter povedal: »Odigrali smo na nivoju, ki si ga želimo, za kar tudi treniramo. Začeli smo dobro trenirati, kar se pozna na igrišču. V prvem polčasu smo nadigrali nasprotnika, zabili iz naših priložnosti, prejeli pa tudi nesrečen zadetek. V drugem polčasu smo zaigrali predstavo višje, ampak nismo zadeli. Na koncu tekme so domačini izkoristili svoje priložnosti, a svoj tekmo vseeno pripeljali do konca v naš prid

V 1. slovenski futsal ligi sledi štiritedenski premor, v začetku novega leta (5. januarja) pa se bo prvenstvo nadaljevalo s tekmami 12. kroga. V Ljutomeru bo takrat na sporedu derbi kroga. V prleško prestolnico prihaja aktualni prvak Dobovec, še edina ekipa v prvoligaški konkurenci proti kateri Ljutomerčani še niso nikoli zabeležili zmage.

Meteorplast ŠIC bar




Več v Šport