Pihalna godba Občine Dornava pripravila koncert Pod židano marelo

Ker letos mineva 70 let od začetka delovanja legendarnega ansambla Bratov Avsenik so večinoma koncerta namenili skladbam, katere sta ustvarila brata Avsenik, odigrali pa so tudi nekaj skladb od Alpskega kvinteta.

Ivan Trunk, nedelja, 10. december 2023 ob 09:17
Adventni koncert Pihalne godbe Občine Dornava

Adventni koncert Pihalne godbe Občine Dornava

Pihalna godba Občine Dornava je v dvorani Kulturnega centra v Dornavi v soboto, 2. decembra, priredila čudovit koncert, ki so ga tokrat poimenovali "Pod židano marelo". Ker letos mineva 70 let od začetka delovanja legendarnega ansambla Bratov Avsenik so večinoma koncerta namenili skladbam, katere sta ustvarila brata Avsenik, odigrali pa so tudi nekaj skladb od Alpskega kvinteta, vse skladbe pa so prirejene za igranje godb.

Na koncertu so se predstavili tudi solisti na klarinetu Jan Zver, na trobenti Matic Majcen, kot vokalna solista pa sta nastopila Romana Zelenjak in David Duh, ki sta odpela nekaj najlepših Avsenikovih skladb. Člani Pihalne godbe občina Dornava so po vzoru Avsenikov sestavili kvintet, kjer so nastopili: Jan Zver - harmonika, Bojan Zelenjak - klarinet in vokal, Marko Zelenjak - klarinet, Matic Majcen - trobenta, Filip Zelenjak - kitara, Tomaž Plohl - kontrabas in bariton ter Romana Zelenjak - pevka. Odlično so odigrali lep Avsenikov valček "Lepe ste ve Karavanke."

Zaigrali so skladbe, ki jih lahko vidite na programskem listu. Ker ja pa bila dvorana polna in dobro vzdušje so dodali še nekaj skladb, seveda tudi Golico, saj brez nje ne mine nobena veselica. Dirigenta na koncertu sta bila Jan Zver in Bojan Zelenjak, program pa je povezovala Martina Horvat, ki je predstavila delovanje ansambla Bratov Avsenik v času njihovega delovanja.

Na koncu koncerta sta zbrane nagovorila predsednik Pihalne godbe občina Dornava Tomaž Plohl in župan Občine Dornava Matej Zorko, vokalistom, dirigentoma in povezovalki programa pa so podelili majhne nagrade.

Po končanem koncertu so se člani godbe zadržali na zaključku z večerjo, kjer seveda tudi ni šlo brez glasbe.

Drugo leto bo Pihalna godba občine Dornav praznovala 25 let njihovega delovanja in zato imajo v načrtu prirediti dva koncerta.




Več v Kultura in izobraževanje