Učenci OŠ Mala Nedelja navdušili s prazničnim koncertom

Praznične melodije, ubrano petje, povedane življenjske modrosti so nas popeljale v praznični čas.

Prlekija-on.net, nedelja, 10. december 2023 ob 17:37
Praznični koncert učencev OŠ Mala Nedelja

Praznični koncert učencev OŠ Mala Nedelja

Vsakoletni praznični koncert učencev OŠ Mala Nedelja je med tradicionalnimi prireditvami pri Mali Nedelji, ki nas vsako leto popelje v praznični december.

Tudi letos je bilo tako: polna dvorana staršev, dedkov, babic in drugih sorodnikov je prisluhnila ubranemu petju posameznikov in obeh pevskih zborov, pod vodstvom učiteljice Sandre Hanžič. Pevska tradicija pri Mali Nedelji ne bo izumrla: čeprav mnoge glasbene generacije učencev odhajajo, prihajajo vedno nove. Ob marsikaterem solističnem nastopu se je utrnila solza.

Navdušili so tudi glasbeniki, ki so nastopili: kitaristi in harmonikarji. Z veseljem sta se jim pridružila tudi učitelja Jernej in Miran. Pravo glasbeno doživetje pa je bilo, ko so glasbeniki zapeli in zaigrali skupaj z obema pevskima zboroma.

Neprecenljivo doživetje.

Hvala vsem nastopajočim in njihovim mentorjem.

Preplet življenjskih resnic pa nas je spomnil, da je v teh decembrskih dneh pomembno tudi, da znamo drug drugega obiskati, poslušati, prisluhniti.

Tudi podžupan Občine Ljutomer, Boris Filipič, in ravnateljica OŠ Mala Nedelja, Breda Žunič, sta povedala, da naj imajo v teh dneh največjo vrednost darila, ki se jih ne da kupiti v trgovini: objem, nasmeh, podarjeni čas, lepa beseda.

Za starše pa so učenci pripravili bazar prazničnih izdelkov, kateri so hitro pošli. Prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni za posodobitev zunanjega igrišča pri šoli.

Eden naredi veliko, vsi zmoremo vse. 

Delati dobro, vračati upanje...neprecenljivo.

Breda Žunič
Foto: Silvija Filipič in Andreja Wolf




Več v Kultura in izobraževanje