Učitelji GŠ Slavka Osterca Ljutomer tudi letos pripravili odličen koncert

Koncert učiteljev šola organizira že od leta 2006, na letošnjem koncertu pa je nastopilo 16 učiteljev, ki so za občinstvo pripravili zanimive glasbene točke.

Prlekija-on.net, sreda, 13. december 2023 ob 15:55
XVII. Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer

XVII. Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Že sedemnajsto leto zapored, so nam na pragu decembrskih prazničnih dni, učitelji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravili odličen koncert, ki je potekal v torek, 12. decembra, v Domu kulture Ljutomer.

Koncert učiteljev šola organizira že od leta 2006, na letošnjem koncertu pa je nastopilo 16 učiteljev, ki so za občinstvo pripravili zanimive glasbene točke. V glasbeni šoli imajo učitelji privilegij, da se lahko predstavijo in nastopajo na odru kot glasbeni umetniki, instrumentalisti ali pevci.

Na koncertu, ki je potekal tudi v sklopu šolskega glasbenega abonmaja, so se učitelji predstavili kot solisti in v komornih skupinah. Med poslušalci v polni dvorani Doma kulture Ljutomer je bilo tudi veliko učencev glasbene šole, za njih je bilo veliko doživetje slišali igrati na instrument ali peti svojega učitelja.

Ob zaključku koncerta je ravnatelj Stanislav Lašič čestital učiteljem za nastop, ter se zahvalil za njihovo delo, ki ga opravljajo s srcem in predanostjo. Zahvalil se je vodji projekta, učiteljici Darji Slejko, ki je pripravila tudi sceno na odru, učitelju Simonu Novaku za pripravo aranžmajev nekaterih izvedenih skladb, hišniku Danijelu Blagoviču za tehnično pomoč ter učiteljici Hermini Matjašič za uvodne in zaključne besede.

"Najboljši učitelji ne učijo iz knjig ampak iz srca".

Foto: Staš Rudolf

Programski list
Programski list



Več v Kultura in izobraževanje