Na slovesnosti ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Murska Sobota tudi dobrodelna nota

Slavnostna govornica na dogodku je bila predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar.

Prlekija-on.net, petek, 15. december 2023 ob 18:52
Proslava ob 130-letnici SBMS

Proslava ob 130-letnici SBMS

Splošna bolnišnica Murska Sobota je v petek, 15. decembra, v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti pripravila slovesnost ob 130-letnici delovanja bolnišnice. Slavnostna govornica na dogodku je bila predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar.

Na osrednjem dogodku obeležitve častitljivega jubileja najpomembnejše zdravstvene ustanove v pomurski regiji je zbrane v dvorani Gledališča Park nagovoril direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Roman Ladislav Ratkai. »Obstoj in razvoj zdravstva sta za ljudi ob Muri še kako pomembna, saj po nekaterih kazalnikih, ki jih v svojih raziskavah proučuje Nacionalni inštitut za javno zdravje, še vedno zaostajamo za drugimi slovenskimi regijami,« je izpostavil Ratkai in poudaril, da regija nujno potrebuje Splošno bolnišnico Murska Sobota, ki tukajšnjim prebivalcem in tudi širše zagotavlja visoke standarde sodobnega zdravljenja, medicinskemu in drugemu zdravstvenemu osebju pa ustrezne delovne pogoje. Ob tem se je vsem sodelavcem za požrtvovalnost, prilagodljivost in predanost tudi zahvalil.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota praznuje 130. obletnico


Slovesnosti ob 130-letnici delovanja Splošne bolnišnice Murska Sobota se je udeležila tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, ki je bila tudi slavnostna govornica ob jubileju osrednje zdravstvene ustanove v severovzhodnem delu Slovenije. Ob tej priložnosti je nastal tudi kratki film, ki so ga predvajali na dogodku in je prikazal razvoj Splošne bolnišnice Murska Sobota od njenega nastanka do danes. V kulturnem programu je nastopila domača glasbena zasedba Džezzva, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Roman Ladislav Ratkai pa je iz rok podpredsednika Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, mag. Janeza Kramarja, prejel zahvalno plaketo.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je obeležitvi visokega jubileja dodala tudi dobrodelno noto, saj je pripravila akcijo zbiranja donacij za nakup koronarografa, ki bo prebivalcem služil za opravljanje invazivne srčne diagnostike.




Več v Kultura in izobraževanje