V DSO Ljutomer so praznovali 22 let delovanja

DSO Ljutomer deluje od novembra 2001. V tem času se je v njem zvrstilo 1364 stanovalcev zlasti iz področja UE Ljutomer ter tudi Pomurja in drugih delov naše domovine. Praznovanja se je udeležil tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac.

Prlekija-on.net, sobota, 16. december 2023 ob 19:09
22 let DSO Ljutomer

22 let DSO Ljutomer

V torek, 12.decembra, so v Domu starejših Ljutomer pripravili slovesnost ob 22-letnici svojega delovanja. Stanovalce, zaposlene in goste je poleg direktorja doma mag. Tomislava Nemca, kot osredni govornik pozdravil in nagovoril tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac. Prisotne je nagovoril tudi Andrej Štesl, predsednik Združenja direktorjev pri Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. S krajšimi nagovori so zbrane pozdravili tudi članica sveta zavoda in predstavnica stanovalcev Zinka Maček, podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler in župan Občine Križevci Branko Slavinec.

Osrednja gostja je bila odlična violinistka in pevka Hermina Matjašič, ki je s svojimi nastopi navdušila poslušalce. Kulturni program so obogatili tudi člani mešanega pevskega zbora stanovalcev in zaposlenih pod vodstvom Renate Vajndorfer ter zaposleni Jani Brumen, ki je prebral svoje razmišljanje o starosti. V okviru programa, ki ga je lepo povezoval Andrej Mernik, je vodja zdravstvene nege doma Andreja Bogdan izročila tudi pozornostno darilo stanovalcu z najdaljšim stažem bivanja v domu Ivu Peršaku.

Domska kuhinja pod vodstvom Milana Pankerja je, kot zmeraj ob takih priložnostih, pripravila slavnostno domsko torto in pogostitev, ob kateri so zbrani lahko začutili in videli, da se je tudi v DSO Ljutomer začel utrip veselega decembra.




Več v Kultura in izobraževanje