Ob koncu leta si lahko ogledate komedijo Čaj za dve

Komedija Čaj za dve na izjemno preprost način prikazuje težave, ki jih s sabo prinaša starost.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. december 2023 ob 14:19
Gledališka skupina Srečka Centriha

Gledališka skupina Srečka Centriha

Gledališka skupina Srečka Centriha ob koncu leta v Ljutomeru pripravlja predstavo Čaj za dve. Komedija Toneta Partljiča Čaj za dve je izjemno zabavna in hkrati zelo čustvena gledališka predstava. Partljič v njej opiše usodo dveh varovank doma starejših, ki »čakata na smrt v čakalnici smrti«.

Skozi pesimizem in optimizem, ljubezen in smrt se prepletata življenji kmetice Angele Bračko iz Kuršincev, ki zaradi starosti in bolezni ne more več živeti sama, zato jo preselijo v dom za starejše ter upokojene profesionalne gledališke igralke Jasmine Rudolf. Ker so po besedah preračunljive direktorice »vse sobe zasedene in kapacitete presežene za 28%,« sta prisiljeni za nekaj časa bivati skupaj. Angela in Jasmina prihajata iz popolnoma drugačnih okolij, zato je njuno sobivanje sprva težavno in konfliktno. Počasi pa vendarle najdeta nekaj skupnih stvari, o katerih se lahko pogovarjata. Ko pa se za Jasmino začne zanimati stanovalec doma Janko Gregorič, kmetico Angelo pa obišče njen sin Ivek, se njun odnos znova skali.

Ali bosta Angela in Jasmina uspeli najti recept za sožitje v jeseni življenja? Komedija Čaj za dve na izjemno preprost način prikazuje težave, ki jih s sabo prinaša starost. Skrajno resne stvari prikazuje v šaljivi obliki. Čeprav gledalec na koncu predstave ne ve, ali ima solzne oči od smeha ali od sočutja, je bogatejši za spoznanje, da je starost le košček življenja, ki je lahko lepa in polna ter enakovredna vsem drugim obdobjem, če jo le znamo živeti.

V igri igrajo Danijela Kutnjak/Ljuba Erhatič, Romana Ivanuša, Samo Tuš, Urška Osterc, Robi Semenič in Albin Rožman, režiser je Marko Jerebič.

Igro si lahko ogledate v petek, 29. decembra ob 19.30, v soboto, 30. decembra, ob 19.30 ter na silvestrski večer, v nedeljo, 31. decembra, ob 20. uri. Možna je rezervacija kart na tel.: 070 755 944




Več v Kultura in izobraževanje