Dvema mladoletnikoma zasegli pirotehnične izdelke

Zoper oba bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev določil ZEPI - obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. december 2023 ob 10:53
Zasežena pirotehnika

Zasežena pirotehnika

Skupaj z Milanom Nemešem dr. med. spec. kirurgom iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, Ano Marijo Žnidarič, predstavnico Društva za zaščito živali Pomurja, Tadejem Zelkom iz Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota in Boštjanom Sedonjo, samostojnim policijskim inšpektorjem Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota so policisti na novinarski konferenci opozorili na posledice nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov, ter pozvali k mirnim in varnim prazničnim dnem.

Policijska uprava Murska Sobota si že vrsto let prizadeva, da z izvedbo preventivnih kot tudi represivnih aktivnosti poda prispevek k preprečevanju negativnih posledic pri uporabi pirotehničnih izdelkov. Tako tudi letos sodelujejo v preventivnih aktivnostih, ki potekajo na državni ravni v okviru projekta Bodi zvezda, ne meči petard, ki je namenjen osveščanju o škodljivih in nevarnih posledicah uporabe pirotehničnih izdelkov.

V času od 1. decembra 2022 do 10. januarja 2023 so policisti PU Murska Sobota prejeli 13 (leto prej 17) prijav v zvezi z uporabo pirotehničnih sredstev. Ugotovljeni sta bili 2 (1) kršitvi Zakona o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih. Policisti so v navedenem obdobju zasegli 410 (0) pirotehničnih izdelkov.

V času od 1. decembra do 16. decembra 2023 so policisti prejeli 2 anonimi prijavi v zvezi z uporabo pirotehničnih izdelkov. Vendar pa policisti ob prihodu na kraj niso zaznali pokanja pirotehničnih izdelkov, prav tako pa se v razgovorih z občani ni dalo ugotoviti morebitnih kršiteljev.

12. decembra 2023 so policisti opravljali kontrolo parka v naselju Radenci, kjer so imeli v postopku dva mladoletnika, katerima je bilo zaseženih 38 pirotehničnih izdelkov. Zoper oba bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev določil ZEPI - obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru.




Več v Črna kronika