Z indikatorji alkohola preizkusili 277 voznikov, 12 jih je vozilo pod vplivom alkohola

En voznik je odrejeni preizkus z indikatorjem alkohola odklonil, enemu vozniku pa je bil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje vozila pod vplivom drog.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. december 2023 ob 11:17
12 voznikov je vozilo pod vplivom alkohola

12 voznikov je vozilo pod vplivom alkohola

Na območju Policijske uprave Maribor so z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov, od sobote do nedelje, izvedli poostren nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji PROMIL.

V poostrenem nadzoru so z indikatorji alkohola preizkusili 223 voznikov, pri čemer so ugotovili 9 kršitev vožnje pod vplivom alkohola, enemu vozniku pa je bil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje vozila pod vplivom drog.

Na območju Policijskih postaj Lenart in Šentilj se je tovrstni poostren nadzor izvajal v noči iz petka na soboto. V njem je bilo preizkušenih 54 voznikov, od katerih so trije vozili pod vplivom alkohola, en voznik pa je odrejeni preizkus z indikatorjem alkohola odklonil.

Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bodo tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenjali tudi v prihodnje.




Več v Črna kronika