V Juršincih pripravili čudovit koncert Avsenikove glasbe z legendarnim Alfijem Nipičem

Ansambel Saša Avsenika je nastopil v razširjeni sestavi, saj sta se jim tokrat pridružila oče Gregor Avsenik in sestra Monika Avsenik, kot častni gost pa je nastopil Alfi Nipič, ki je veliko let prepeval z legendarnim ansamblom Bratov Avsenik.

Ivan Trunk, ponedeljek, 18. december 2023 ob 17:40
Dobrodelni koncert 70 let Avsenikove glasbe

Dobrodelni koncert 70 let Avsenikove glasbe

Bližajo se božični in novoletni praznik, smo v veselem decembru in tudi tokrat se v Juršincih niso izneverili njihovi tradiciji, da decembra priredijo kakšen dobrodelni koncert. Na letošnjem koncertu, ki je bil v petek, 15. decembra, v športni dvorani Juršinci in ga je priredilo Športno društvo Juršinci z ostalimi društvi, je nastopil ansambel Saša Avsenika. Ansambel je nastopil v razširjeni sestavi, saj sta se jim tokrat pridružila oče Gregor Avsenik in sestra Monika Avsenik, kot častni gost pa je nastopil Alfi Nipič, ki je veliko let prepeval z legendarnim ansamblom Bratov Avsenik. Koncert je bil razprodan, sredstva od prodanih kart pa bodo namenili njihovim gasilcem, PGD Gabrnik in PGD Grabšinski breg.

Sam koncert je bil čudovit in zelo kakovosten saj so lahko obiskovalci slišali najlepše skladbe, katere sta ustvarila brata Slavko in Vilko Avsenik, skladbe katere je ustvaril Gregor Avsenik, ki so bile namenjene Moniki Avsenik in pa skladbe katere je ustvaril ansambel Saša Avsenika. Tudi Alfi Nipič je odlično odpel nekaj skladb, katere so mu najljubše in jih je prepeval v ansamblu Bratov Avsenik.

Ansambel Saša Avsenika bo drugo leto praznoval 15-letnico delovanja in kljub menjavam članov v ansamblu držijo kakovostno igranje na nastopih. Zdaj v ansamblu igrajo Sašo Avsenik - harmonika, kontrabas, kitara in bobni, Matic Plevel - kitara in menedžer ansambla, Aleš Jurman - bas, kontrabas in diatonična harmonika, Denis Daneu - trobenta, vokal, Tommy Budin - klarinet, vokal, Lucija Selak - pevka in frajtonarca ter Luka Sešek - pevec.

Obiskovalci koncerta so bili zelo zadovoljni, saj so na koncu koncerta z ogromnim aplavzom nastopajoče muzikante privabili nazaj na oder in so še lahko slišali nekaj skladb.




Več v Družabno