Čarobni Maribor vabi do konca leta

Glavno atrakcijo najdete na Glavnem trgu, kjer je postavljeno spektakularno 33 metrov visoko panoramsko kolo, ki predstavlja posebnost letošnjega programa Čarobni Maribor.

Prlekija-on.net, nedelja, 24. december 2023 ob 21:59
Čarobni Maribor

Čarobni Maribor

V teh prazničnih decembrskih dneh se splača ogledati tudi praznično okrašen Maribor, ki ponuja številne zanimivosti in dogodke. Mesto letos žari v praznični razsvetljavi, žarijo tudi osrednja prizorišča Čarobnega Maribora: na Glavnem trgu se odvija božična tržnica z darilnim programom, gostinska in kulinarična ponudba vabita na Trg Leona Štuklja, kjer se odvijajo tudi koncerti priljubljenih glasbenikov, svoja vrata je odprl tudi Festival Vilinsko mesto.

Obiskovalci mestnega jedra lahko praznične utrinke lovite na postojankah Čarobne galerije, medtem ko se najmlajši še posebej razveselijo srečanj z Dedkom Mrazom.

Čarobni Maribor

Advent v Varaždinu

Sprehod skozi praznično okrašen Varaždin


Glavno atrakcijo najdete na Glavnem trgu, kjer je postavljeno spektakularno panoramsko kolo, ki predstavlja posebnost letošnjega programa Čarobni Maribor. Ponaša se s svojimi 33 metri višine, od koder lahko uživate v razgledu na praznično okrašeno mestno jedro. Po vožnji z njim pa lahko na božični tržnici izberete božična darila za vaše najdražje ali s svojo dobrodelnostjo polepšate praznike tistim, ki to najbolj potrebujejo.

Čarobni Maribor

Vilinsko mesto Maribor je festival, ki vsako leto v decembru oživi mestno jedro Maribora. Festival ponuja bogat program za vse generacije, od predstav, koncertov in ustvarjalnih delavnic za otroke, do razstav, koncertov in drugih dogodkov za odrasle. Je oaza domišljije in brezskrbnosti, kjer lahko vsi pozabimo na vsakdanji stres in se prepustimo čarobnemu vzdušju. Festival ponuja številne priložnosti za druženje, ustvarjanje in zabavo.

Čarobni Maribor

Po mestnih ulicah in trgih Maribora vas vodi in vabi k ustvarjanju tudi Pot po Čarobni galeriji. Foto točke, ob katerih stojijo urbani gozdički, predstavljajo štajersko prestolnico kot mesto dobre energije, mesto legend, božično fantazijo, mesto mladih, čarobno mesto, mesto Stare trte, mesto športa, mesto dobrih ljudi in kot mesto kulture.

Čarobni Maribor

Vse to in še veliko več vam letos nudi Čarobni Maribor, vabljeni k ustvarjanji nepozabnih decembrskih utrinkov.

Večina programa traja do konca leta, 31. decembra, panoramsko kolo pa bo na voljo še prvi dan novega leta.

Čarobni Maribor




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46