Pri Mali Nedelji pripravljajo dobrodelno predstavo Nemogoči zapleti

Predstava je dobrodelna in si jo lahko ogledate v soboto, 30. decembra 2023, ob 18. uri v Kulturnem Domu Mala Nedelja. Na premieri zbirajo prostovoljne prispevke za postavitev otroških igral na OŠ Mala Nedelja.

Prlekija-on.net, torek, 26. december 2023 ob 10:01
Predstava Nemogoči zapleti

Predstava Nemogoči zapleti

Gledališka skupina 2020 Ljutomer in kulturno - humanitarno društvo Svobodna Ukrajina sta združili moči in nastali so NEMOGOČI ZAPLETI. Gre za štiri skeče po motivih Ženskega kvartala. To je humoristična oddaja v Ukrajini, ki je nastala kot nadaljevanje Kvartala 95 Volodimira Zelenskega.

Predstava je dobrodelna in si jo lahko ogledate v soboto, 30. decembra 2023, ob 18. uri v Kulturnem domu Mala Nedelja. Na premieri zbirajo prostovoljne prispevke za postavitev otroških igral na OŠ Mala Nedelja.

Pri izbiri skečev je bila odločilna ustreznost ukrajinskega in slovenskega humorja in skupne teme.

1. skeč:
Po napadu Rusije na Ukrajino je večina ukrajinskih družin spremenila mesto svojega bivanja; žena je odšla v tujino, mož pa je ostal doma, ali oba delata v različnih mestih in živita vsak v svojem kraju. Za nekoga je to mogoče trpljenje, za drugega pa posebna priložnost. Poglejte situacijo v navadnem kijevskem stanovanju.

2. skeč:
Splošno velja, da je biti mama dosti težje kot biti oče. No, o tem bi se dalo razpravljati. Mama devet mesecev nosi otroka v sebi, ga rodi, potem mora vstajati ponoči in ga dajati na prsi... ampak vso to trpljenje je nično v primerjavi s tem, kaj vse občuti oče, ko mora svojo ljubljeno hčerko pustiti na prvi zmenek.

3. skeč:
Poznamo podatek, da je najhitrejši človek na svetu Usain Bolt, ki je pretekel 100 m s hitrostjo 9, 5 sekund. Sama kot bivša športnica si upam trditi, da ta rekord še obstaja zato, ker nobeden še nikoli ni meril časa, s katerim menedžer hiti voščit svojemu šefu vse najboljše za rojstni dan. Ravno o tem govori naš naslednji skeč.

4. skeč:
V našem življenju se dogaja marsikaj. Ampak to, da je žena prišla prosit bivšo ljubico svojega moža, naj se vrne nazaj k njemu, je res nekaj zelo nenavadnega. Morda se bo v tem skeču našla marsikatera ženska...

Igrajo: Olga Naizhar, Bernard Rebernik, Sabina Štuhec, Svetlana Gurij, Alisa Oletič, Rajko Košič, Dejan Stajnko, Svetlana Oletič.
Režiser predstave je Sandi Jesenik. Tekst je prevedla Svetlana Oletič.

"Ti skeči so nastali lani, že po nastanku vojne...Če se Ukrajinci znajo tako lepo smejati na svoj račun in se hecati, bodo zagotovo zmagali v vojni!" pravi Svetlana Oletič.
Več v Kultura in izobraževanje