Občanka posredovala podatke transakcijskega računa neznancu, ki jo je nato oškodoval

V Gornji Radgoni pa so policisti trem mladoletnikom zasegli skupno 96 petard.

Prlekija-on.net, petek, 29. december 2023 ob 08:19
Občanka je neznancu zaupala podatke

Občanka je neznancu zaupala podatke

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, poškodbo vozila na parkirišču, povoženje divjadi, zaseg vozila, zaseg petard, dve kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in devet tujcev pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

V prvi prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda, v drugi nesreči pa je motokrosist v Spodnji Ščavnici zaradi neprilagojene hitrosti padel z motornim kolesom in se lahko telesno poškodoval.

Da se prometna varnost v teh prazničnih dneh ne bi poslabšala, vsem udeležencem cestnega prometa svetujejo previdnost in opozarjajo na pomembnost upoštevanja cestnoprometnih pravil. Vozniki naj prilagodijo hitrost svojega vozila vremenskim razmeram in stanju na cestah ter naj ne sedejo za volan, če so pod vplivom alkohola, pešci pa naj uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev in v nočnem času obvezno uporabljajo predmete za večjo vidnost.

Na področju kriminalitete so evidentirali poskus vloma in poškodovanje tuje stvari v Murski Soboti, tatvino iz vozila v Ključarovcih pri Ljutomeru, tatvino goriva v Gederovcih ter goljufijo v Šalovcih.

V Šalovcih je občanka prejela klic od neznanega moškega, ki jo je preslepil z obljubo, da ji bo nakazal denar. Slednja mu je posredovala podatke svojega transakcijskega računa, neznanec pa je nato z njenega računa prenakazal določen znesek denarja in jo tako oškodoval. Takšne in podobne klice goljufov enostavno ignorirajte, nikakor pa neznancem ne dajajte nobenih vaših podatkov.

Policisti so v Spodnji Ščavnici pri kontroli prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

V Gornji Radgoni so policisti trem mladoletnikom zasegli skupno 96 petard.

Opozarjajo, da nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali ter onesnažuje okolje. Pri tem poudarjajo , da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji ni dovoljena.

Kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja so obravnavali v Panovcih in Gornji Radgoni. V obeh primerih so nemudoma ukrepali in tako zaščitili žrtve nasilja v družini.

V dopoldanskem času so v Čentibi, Lendavi, Petišovcih in Dolgi vasi skupno izsledili ter prijeli devet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornji Petrovci.




Več v Črna kronika