V KS Cven je bilo znova pestro

Svet KS Cven s predsednico Saro Vinkovič se iskreno zahvaljujejo prav vsakemu posamezniku in članom društev, ki so sodelovali. Prav vsak posameznik je dodal iskrico prazničnemu vzdušju.

Prlekija-on.net, torek, 2. januar 2024 ob 20:46
Decembrsko dogajanje v KS Cven

Decembrsko dogajanje v KS Cven

Tudi letos so v Krajevni skupnosti Cven društva in posamezniki v sodelovanju s svetom KS Cven pripravili pestro praznično dogajanje.

26. 11. so bili krajani vabljeni na božično delavnico v zadružni dom na Cven, kjer so izdelovali adventne venčke in ostale božične okraske, člani sveta KS, ter kulturnega in športnega društva pa so pripravili tople napitke in prigrizek. So pa v mesecu decembru delavnice pripravili na Sp. Krapju in Zg. Krapju, kjer so izdelovali voščilnice in pekli piškote.

Vsi željni sprostitve pa so že drugič v letu 2023 in sicer 29. 11. zapolnili telovadnico POŠ Cven, saj se je povabilu odzvala Antonia s svojimi gongi. Z zvočno kopeljo na Cvenu bodo nadaljevali tudi v letu 2024.

Že nekaj let zaporedoma učenci skupaj z učiteljicami POŠ Cven pripravijo bazar pred trgovino na Cvenu, kjer prodajajo svoje izdelke. Pestro dogajanje so v soboto, 2. 12. popestrili tudi Katja s svojimi izdelki, gasilska mladina PGD Cven, ki so za obiskovalce bazarja spekli palačinke, člani sveta KS in kulturnega društva pa so ponudili tople napitke. Izak pa je, sicer deževen dan popestril s svojo harmoniko. Velja omeniti, da so se izdelki, ki so jih krajani izdelovali na delavnici tudi prodajali, prostovoljni prispevek pa se je v celoti razdelil za POŠ Cven in gasilsko mladino.

2. 12. zvečer pa je bil čas za Miklavževanje, ki ga vsako leto pripravi Društvo cvenskih čehov in diklin. Vsi otroci so prejeli darilo, tiste malo manj pridne pa so pred vrati čakali parklji. Zbralo se je lepo število obiskovalcev, razdeljenih pa je bilo skoraj 80 daril, čehi in dikline pa so za obiskovalce pripravljali tudi hot-doge. En dan prej je Miklavž obiskal tudi otroke v vrtcu in šoli na Cvenu.

S prižigom lučk na Cvenu pa so kraji v KS Cven zaživeli v prazničnem vzdušju. Tako so se v petek, 15. 12. najprej otroci iz vrtca in POŠ Cven skupaj s starši zbrali v zadružnem domu, kjer so člani Kulturnega društva Cven pripravili igrico z naslovom Trije snežaki in eden, nato pa so se otroci razveselili daril, ki jih je dostavil Dedek Mraz. Darila so bila skrbno izbrana in zavita za vsako skupino v vrtcu oziroma razred v šoli. Darila so prispevali starši in ostali krajani, nekaj daril pa se je nakupilo s strani sveta KS Cven.

S svojimi fotografijami se je predstavila in pripravila razstavo domačinka Benja Šmauc, ki se je pred kratkim navdušila nad fotografijo. Na razstavi je predstavila 12 fotografij, en del fotografij je prikazal portrete, drugi del pa še en Benjin hobi, skejtanje.

Ko se je zunaj zmračilo so se obiskovalci odpravili pred zadružnim dom, kjer so zapeli pevski zbor POŠ Cven in MePZ Cven-Pristava, predsednica sveta KS, Sara Vinkovič pa je naprej nagovorila krajane, nato pa je skupaj z otroci odštevala do prižiga lučk. Vsi obiskovalci so se lahko segreli s toplimi napitki in malico - hrenovkami in klobasami, medtem pa so jih s svojimi instrumenti in vokali zabavali družinski ansambel Fekonja iz Zg. Krapja.

Sledil je čisto pravi disko za otroke, otroci pa so zelo uživali ob zvokih božičnih in drugih pesmi. Še bolj pa so zvečer uživali malo starejši. Glasba 80-ih ni nobenega obiskovalca v »disku« pustila ravnodušnega. Tako so se organizatorji odločili, da še večkrat pripravijo kakšno tematsko zabavo za krajane.

Tudi tokrat pa so se krajani odpravili na pohod z lučkami do Tigelijevih, kjer so si ogledali čudovito razstavo medenih hišk, za katere je zagotovo najbolj zaslužna Dragica Tigeli. Skupaj z možem Jožefom sta pripravila degustacijo medu in drugih medenih izdelkov, ter toplimi napitki. Dragica pa je pohodnike povabila, da drugo leto sami izdelajo medeno hiško in jo prinesejo na ogled. Pohodnikov se je zbralo lepo število, skoraj trideset.

Že 5. novoletnega turnirja v namiznem tenisu na Cvenu se je udeležilo 22 igralcev. Zmagovalec turnirja je postal Damir Fotivec, 2. mesto je pripadalo Darku Fijavžu, 3. mesto pa sta si razdelila Tone Marinko in Jernej Soklič. Medaljo za zmagovalca tolažilne skupine pa je domov odnesel Viktor Tkalec.

Potem, ko so MePZ Cven-Pristava zapeli na Cvenu so se odpravili na »mini turnejo« po naših in okoliških vaseh. 21. 12. so zapeli na Sp. Krapju in Zg. Krapju, 28. 12. pa na Moti in v Pristavi, peli pa so tudi v Šprincu. V vseh krajih pa so krajani oziroma člani različnih društev pripravili manjšo pogostitev za vse obiskovalce in pevce.

Dan samostojnosti in enotnosti oziroma »Štefanovo« je v zadružnem domu na Cvenu že veliko let rezerviran za Veseli večer. Tokrat so se člani gledališke skupine Kulturnega društva Cven predstavili z dvema skečema vmes pa so polno dvorano obiskovalcev zabavali družinski ansambel Fekonja.

Člani PGD Zg. Krapja pa že nekaj let organizirajo pohod do Banovec. Najprej so si ogledali razstavo medenih hišk pri Tigelijevih, v Banovcih so si ogledali jaslice, ki jih krajani Banovec vsako leto razstavijo pred svojimi hišami. Ko pa so prispeli nazaj na Zg. Krapje pa jih je v gasilskem domu pričakala topla »kisla žüpa«.

Aktivni pa so bili tudi dobri možje iz Turističnega društva Cven, ki so obiskali med prazničnim dogajanjem obiskali otroke v vrtcu in POŠ Cven, ter v Ljutomeru na Glavnem trgu ob sobotah delili bonbone.

Pestro se je staro leto zaključilo in novo leto začelo in sicer z novoletnim skokom v Muro pri turistični točki Siva čaplja na Moti. Tokrat je bilo pogumnih 9 »skakalcev« - tudi tokrat se je pridružil Danko Videnšek iz Celja, ki šteje 76 let. Člani PGD Mota pa so poskrbeli za pogostitev. Mura je imela tokrat dobre 4 stopinje Celzija.

Svet KS Cven s predsednico Saro Vinkovič se iskreno zahvaljujemo prav vsakemu posamezniku in članom društev, ki so sodelovali. Prav vsak posameznik je dodal iskrico prazničnemu vzdušju. V novem letu pa vsem skupaj želimo, da se izpolnijo največje želje prav vsakemu krajanu in tudi celotni lokalni skupnosti. Želimo si čim več sodelovanja in dobrih odnosov med krajani, kajti skupaj lahko dosežemo veliko več.

Novoletni skok v Muro

Novoletnega skoka v mrzlo reko Muro se je udeležilo devet pogumnežev





Več v Družabno