Na premieri Nemogoči zapleti zbrali preko tisoč evrov za otroška igrala, ponovitev to nedeljo

Premiera, ki je bila 30. decembra, je bila zelo dobro obiskana. Za otroška igrala so zbrali 1.163 evrov. Bioterme so prispevale še 200 evrov in Kulturno društvo 2020 prav tako 200 evrov.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. januar 2024 ob 18:51
Premiera Nemogoči zapleti

Premiera Nemogoči zapleti

Ponovitev komedije Nemogoči zapleti si lahko ogledate v nedeljo, 14.1.2024 ob 18.00 uri v Kulturnem domu Mala Nedelja. Z igro zbirajo prostovoljne prispevke za postavitev otroških igral pri OŠ Mala Nedelja.

Nemogoči zapleti so nastali, ko sta združili moči dve društvi, Kulturno društvo 2020 in Kulturno - humanitarno društvo Svobodna Ukrajina. To so štirje skeči po motivih Ženskega kvartala, humoristične oddaje v Ukrajini, ki je nastala kot nadaljevanje Kvartala 95 Volodimira Zelenskega.

Premiera, ki je bila 30. decembra, je bila zelo dobro obiskana. Za otroška igrala so zbrali 1.163 evrov. Bioterme so prispevale še 200 evrov in Kulturno društvo 2020 prav tako 200 evrov.

Pri izbiri skečev je bila odločilna ustreznost ukrajinskega in slovenskega humorja in skupne teme. Kratka vsebina skečev:

1. skeč:
Po napadu Rusije na Ukrajino je večina ukrajinskih družin spremenila mesto svojega bivanja; žena je odšla v tujino, mož pa je ostal doma, ali oba delata v različnih mestih in živita vsak v svojem kraju. Za nekoga je to mogoče trpljenje, za drugega pa posebna priložnost. Poglejte situacijo v navadnem kijevskem stanovanju.

2. skeč:
Splošno velja, da je biti mama dosti težje kot biti oče. No, o tem bi se dalo razpravljati. Mama devet mesecev nosi otroka v sebi, ga rodi, potem mora vstajati ponoči in ga dajati na prsi... ampak vso to trpljenje je nično v primerjavi s tem, kaj vse občuti oče, ko mora svojo ljubljeno hčerko pustiti na prvi zmenek.

3. skeč:
Poznamo podatek, da je najhitrejši človek na svetu Usain Bolt, ki je pretekel 100 m s hitrostjo 9, 5 sekund. Sama kot bivša športnica si upam trditi, da ta rekord še obstaja zato, ker nobeden še nikoli ni meril časa, s katerim menedžer hiti voščit svojemu šefu vse najboljše za rojstni dan. Ravno o tem govori naš naslednji skeč.

4. skeč:
V našem življenju se dogaja marsikaj. Ampak to, da je žena prišla prosit bivšo ljubico svojega moža, naj se vrne nazaj k njemu, je res nekaj zelo nenavadnega. Morda se bo v tem skeču našla marsikatera ženska...

Skeče je prevedla Svetlana Oletič. V njih so zaigrali: Olga Naizhar, Bernard Rebernik, Sabina Štuhec, Svetlana Gurij, Alisa Oletič, Rajko Košič, Dejan Stajnko, Svetlana Oletič. Režiser predstave je Sandi Jesenik.

"Ti skeči so nastali lani, že po nastanku vojne...Če se Ukrajinci znajo tako lepo smejati na svoj račun in se hecati, bodo zagotovo zmagali v vojni!" pravi Svetlana Oletič.



Več v Kultura in izobraževanje