Za konec druge tretjine v Ljutomer prihaja ekipa iz Sodražice

V ljutomersko dvorano ŠIC zvečer, tekma se bo pričela ob 20.30 uri, prihaja ekipa iz Sodražice, s katero so se Prleki v tej sezoni merili že dvakrat.

Prlekija-on.net, četrtek, 18. januar 2024 ob 07:46
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek se bo z dvoboji 14. kroga končala druga tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Pari so: Bronx Škofije - Oplast Kobarid, Dobovec - Dobrepolje, Siliko Vrhnika - Sevnica in Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem. Po teh dvobojih in uvrstitvi na razpredelnici se bodo določili pari zadnje tretjine, nato pa bo sledila še končnica za prvaka.

V ljutomersko dvorano ŠIC zvečer, tekma se bo pričela ob 20.30 uri, prihaja ekipa iz Sodražice, s katero so se Prleki v tej sezoni merili že dvakrat. Najprej so jo izločili v pokalnem tekmovanju, nato pa so se v Sodražici v boju za prvenstvene točke razšli z neodločenim izidom 6:6. Gostje, ki so novinci v prvoligaški konkurenci, imajo v svojih vrstah številne mladinske reprezentante, v tej sezoni pa sta se jim pridružila tudi izkušena Denis Totošković, ki je članski reprezentant, in Timotej Debeljak. V dosedanjih trinajstih obračunih so na šestem mestu zbrali 12 točk, šest manj od Meteorplasta ŠIC bara na četrtem.

Meteorplast ŠIC bar

Ljutomerski trener Robert Grdović bo tudi tokrat moral sestaviti ekipo brez poškodovanih Tilna Rajterja, Alena Ruisa in Lovra Trdina, vprašljiv pa je tudi nastop mladega vratarja Luke Lovreca, ki je sinočnji trening predčasno končal zaradi težav s peto. »V petek nas čaka mlada, neugodna, hitra ekipa Extrema. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na vse tri točke. To je njihova prva sezona v prvi ligi, so zelo mlada ekipa in s tem tudi malo bolj željni točk. So pa tudi ekipa z dobro kombinacijo mladosti in izkušenosti z Denisom Totoškovićem,« je po sredinem treningu dejal Aljaž Ruis.

Ljutomerčani so pred zadnjo tretjino rednega dela prvenstva v boju s Sevnico (19 točk) in kobariškim Oplastom (18 točk) za tretje mesto, ki ponuja pred končnico prvenstva nekoliko lažji razpored s štirimi tekmami na domačem in tremi na gostujočem parketu.
Več v Šport