Tako so se intervencijska vozila morala prebijati do nesreče po »avtocesti, ki ni vredna, da bi ji rekli avtocesta«

V nevladni organizaciji Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah pravijo, da je to »avtocesto« potrebno razširiti ali pa izdati prepoved prehitevanja za vsa vozila širša od 2 m.

Prlekija-on.net, četrtek, 18. januar 2024 ob 18:54

Ko vozniki reagirajo kot morajo pa vseeno ni dovolj prostora za intervencijska vozila... Video: PGD Ljutomer

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Sreda, 17. januar 2024

Video intervencije

V sredo se je na pomurski avtocesti na relaciji Vučja vas - Dragotinci v smeri Maribora zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 52-letni voznik tovornega vozila. Ker ta del "avtoceste" na vzhodu države nima odstavnega pasu, je ob nesrečah vedno težava za intervencijska vozila, da se prebijejo do kraja dogodka zaradi oteženega vzpostavljanja reševalnega pasu. Tudi tokrat je bilo tako.

Na FB strani Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah so delili posnetek gasilcev PGD Ljutomer. "Ko vozniki reagirajo kot morajo pa vseeno ni dovolj prostora za intervencijska vozila... /.../Vsi vemo, da pomurska avtocesta ni vredna, da bi ji rekli avtocesta, pa vendar. Vozniki, ki so obstali so sicer pravilno vzpostavili reševalni pas, a takoj, ko je na prehitevalnem pasu ustavljeno vozilo, ki je širše od osebnega vozila, se reševalne enote soočijo z veliko oviro," so zapisali.

Dodali so, da je "avtocesto" potrebno razširiti ali pa izdati prepoved prehitevanja za vsa vozila širša od 2 m. "Dokler se to ne zgodi, pa se ob zastojih razvrščajte "cik-cak" v primeru, da stojite vzporedno s tovornim vozilom," še svetujejo.

Informacije je podal Peter Režonja

V nesreči umrl 52-letni državljan Ukrajine, škode za okoli 50.000 evrov





Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00