Na avtocesti več prometnih nesreč in številni zastoji, dolžine tudi več kot 20 km

Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. Na pot se odpravite prej kot običajno ter ne brez obvezne zimske opreme.

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2024 ob 07:54
Na avtocesti so številni zastoji

Na avtocesti so številni zastoji

Zaradi sneženja, ki je ponekod v petek zjutraj močnejše, na avtocestah prihaja do številnih prometnih nesreč in zastojev. Samo na odseku med Mariborom in Ljubljano so po informacijah Prometno-informacijskega centra zastoji daljši od 20 km.

Nekateri daljši zastoji:
- A1, Maribor - Ljubljana, počivališče Polskava - uvoz Sl. Konjice v smeri Ljubljane, območje zastojev, zamuda: 38 min, dolžina: 13 km in 700 m.
- A1, Maribor - Ljubljana, predor Pletovarje - priključek Žalec, Arja vas v smeri Ljubljane, območje zastojev, zamuda: 9 min, dolžina: 20 km in 500 m.
- A1, Ljubljana - Maribor, počivališče Zima - predor Pletovarje v smeri Maribora, območje zastojev, zamuda: 32 min, dolžina: 7 km in 900 m.
- A1, Ljubljana - Maribor, priključek Šempeter - priključek Celje center v smeri Maribora, območje zastojev, zamuda: 9 min, dolžina: 9 km in 500 m.
- A1, Maribor - Ljubljana, predor Podmilj - počivališče Lukovica v smeri Ljubljane, območje zastojev, zamuda: 8 min, dolžina: 11 km.

Zasnežene ceste

Ceste so zasnežene, že zjutraj več prometnih nesreč


Opozarjajo, da v večjem delu Slovenije in višjeležečih predelih močno sneži. Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. Na pot se odpravite prej kot običajno ter ne brez obvezne zimske opreme. Največ težav je možnih na avtocestnih vzponih ter na Primorskem, kjer bodo dodatne težave zaradi močnih sunkov burje. Vozniki tovornih vozil lahko ponekod pričakujejo tudi izločanje.

Na štajerski avtocesti je zaradi zdrsov tovornih vozil med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje zaprt vozni pas proti Mariboru, zaprta sta tudi vozni in prehitevalni pas med priključkom Slovenska Bistrica jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti je oviran promet pred priključkom Žalec proti Mariboru.

Razmere na cestah
Na avtocesti so številni zastoji in prometne nesreče, vir: Prometno-informacijski center

V večjem delu Slovenije in višjeležečih predelih močno sneži. Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka...

Objavil/a Promet.si dne Četrtek, 18. januar 2024

Na poti proti Ljubljani zastoj med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami.

Objavil/a Iztok Sreš dne Četrtek, 18. januar 2024
Zima v Ljutomeru

Po nižinah lahko zapade do 10 cm snega





Več v Črna kronika