Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Tudi v vrtcu Stročja vas so se sladkali z dobrotami

Neva Karba, Mateja Robinščak, sreda, 23. november 2011 ob 08:13
Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Otroci in strokovne delavke vrtca Stročja vas smo ves teden izvajali različne aktivnosti, povezane s tradicionalnim zajtrkom. Iz odpadnega materiala smo izdelovali čebelnjake, čebelice, svečke iz voska ter se srečevali s proizvajalci lokalne prehrane. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, saj želimo, da bi otroci pridobili zdrave prehranske navade. Predvsem pa je naš cilj, da otroci spoznajo, kako pomemben dnevni obrok je zajtrk. Pravijo, da se po jutro dan pozna.

Zavedamo se, da  prehranjevanje mora potekati v umirjenem in prijetnem vzdušju. Za današnji zajtrk smo z otroki pripravili  pogrinjke ob svečkah in si vzeli čas za pomemben obred, ki bi moral potekati večkrat tudi v družini.

Otroci imajo radi jabolka, pijejo mleko in obožujejo med. Ob mazanju te čebelje dobrote temeljito poližejo prste, da ne bi šlo kaj v nič.

Na našem tradicionalnem zajtrku nas je obiskal predstavnik kmetijske zadruge Križevci g. Alojz Štuhec in z nami zajtrkoval. 


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54