Tradicionalna prireditev Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši ponovno privabila številne obiskovalce

Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši je tradicionalna prireditev, ki jo ob podpori Občine Križevci prireja Društvo upokojencev Križevci in Veseli Prleki.

Prlekija-on.net, sreda, 24. januar 2024 ob 07:57
Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši je tradicionalna prireditev, ki jo ob podpori Občine Križevci prireja Društvo upokojencev Križevci in Veseli Prleki. Tudi tokrat je privabila veliko obiskovalcev, ki so lepo popolnili toplo dvorano v občinski stavbi, le za parkiranje so se morali znajti.

Vabilu k sodelovanju na prireditvi so se odzvali naslednji izvajalci: Veseli Prleki (tudi soorganizatorji), Otroci iz vrtca Križevci, Band skupina iz Osnovne šole Križevci, Plesna skupina iz Osnovne šole Križevci, Mali Aleks Lačen je zaigral na harmoniko, Folklorna skupina Slavka Ostrca Veržej (starejši - prvi člani skupine), Kulturno umetniško društvo Križevci z zabavnim skečem, Maja in Lado Ravničar iz Zreč v narodni noši in skladbami Slavka Avsenika, Lucija Divljak, dijakinja solo petja, Kulturno društvo Kajer Bučečovci in Folklorna skupina Kulturnega društva Beltinci.

Tako kot med nastopajočimi, tudi med obiskovalci niso bili le občani Občine Križevci. Marljivi člani Društva upokojencev Križevci so lepo pripravili oder in prostor pred in v sami sejni sobi Občine Križevci, kjer so članice pripravile tudi slikovite prigrizke in dovolj pijače za prisotne nastopajoče in gledalce z gosti, ki so se po uspešni prireditvi v dvorani, preselili v te prostore in se veselo družili ob sproščenem klepetu.

Med gosti so tako med drugim bili poslanka v Državnem zboru, Sara Žibrat, župan in podžupan Občine Križevci, Branko Slavinec in Daniel Lesničar, ter Mira Rebernik Žižek, vodja območne izpostave JS RS za kulturne dejavnosti Ljutomer. Župan, poslanka in vodja območne izpostave JS RS so vse prisotne kratko nagovorili, uvod pa je seveda pripadel neumorni predsednici Milici Hamler. Kot pa je bilo pričakovati, je tudi tokrat odlično povezoval prireditev, z duhovitimi vložki, Bojan Rajk.

Gledalci so z glasnim aplavzom, tudi med izvajanjem, nagradili nastopajoče. Kot je običajno za lepe in bogate prireditve, se je tudi ta zaključila prehitro. Večina pa se je po tem, na povabilo prireditelja in njihovega povezovalca, udeležila bogate zakuske.

Foto: Občina Križevci
Več v Kultura in izobraževanje