Prifarski muzikanti z Evridikami navdušili v Ljutomeru

Prifarci s pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje pa jih štiriglasno petje.

Prlekija-on.net, petek, 26. januar 2024 ob 19:24
Prifarski muzikanti v Ljutomeru

Prifarski muzikanti v Ljutomeru

Društvo medena kraljica Slovenije, ki deluje na Cvenu in katerega predsednik je Branko Bratinščak, je v nedeljo, 21. januarja, pripravilo koncert Prifarskih muzikantov z Vokalno skupino Evridike v Domu kulture v Ljutomeru. Prifarci so lani obeležili svojo 35. obletnico delovanja. Zase pravijo, da s pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Prifarci so na koncertu poleg svojih lastnih skladb, zaigrali tudi številne slovenske ljudske pesmi, z njimi pa je zapela tudi publika, ki je napolnila Dom kulture. Tudi sam odziv publike je bil zelo pozitiven, ki so pohvalili nastopajoče in organizacijo.

Sponzorji koncerta so bili Občina Ljutomer, OI JSKD Ljutomer, Vinogradništvo Krampač, Sadjarstvo Trstenjak, Cvetličarna Marjana. Pri prodaji kart so sodelovali Gostilna Šadl, Čebelarstvo Tigeli, Kulturno društvo Cven, Frizerski studio Adriana Kukol in Coffee Krampač, medijska sponzorja sta bila Toti Maxi in Prlekija-on.net.

Naj Medi!

Foto in video: Sara Vinkovič




Več v Kultura in izobraževanje