Dvema voznikoma zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniški dovoljenji

Prav tako je obema bila prepovedana nadaljnja vožnja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. januar 2024 ob 08:51
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 26. januarja, ob 10.00 so policisti obravnavali kaznivo dejanje Tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 12.50 so policisti zasegli neznano praškasto snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

Ob 4.30 so policisti v Središču ob Dravi prijeli štiri tujce, državljane Afganistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo.

V soboto, 27. januarja, ob 21.12 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Kršitelj je zaradi prekrška plačal globo, saj je šlo za tujega državljana, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 00.46 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 28. januarja, ob 04.30 so policisti imeli v postopku štiri državljane Afganistana, kateri so v RS vstopili na nedovoljen način. Nato so prijeli še dva državljana Afganistana in dva državljana Irana. Vsi tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito. Tujci so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Ob 14.02 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo napisana kazenska ovadba.

Ob 19.03 so policisti obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine, vlom v stanovanje. Neznani storilec je v času odsotnosti lastnika s ključem, ki ga je našel, odklenil vhodna vrata stanovanja in iz njega odtujil različne predmete. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba.



Več v Črna kronika