32. tradicionalne prireditve Gradovi Kralja Matjaža so se tudi to leto udeležili Pohodniki iz Male Nedelje

Njihova skulptura je simbolizirala srce s sklenjenimi rokami z dobrodelno noto »Pomoč po poplavah, prijatelj prijatelju, sosed sosedu, Prlekija za Koroško«.

Prlekija-on.net, torek, 30. januar 2024 ob 21:29
Gradovi Kralja Matjaža 2024

Gradovi Kralja Matjaža 2024

V soboto navsezgodaj zjutraj so se člani in članice našega Turističnega društva Mala Nedelja-Radoslavci - sekcija Pohodniki Mala Nedelja, odpeljali z avtobusom proti Črni na Koroškem, kjer se je odvijala tradicionalna vsakoletna prireditev Gradovi Kralja Matjaža.

Sama prireditev je imela dobrodelni simbolični pomen. Naša skulptura je simbolizirala srce s sklenjenimi rokami z dobrodelno noto »Pomoč po poplavah, prijatelj prijatelju, sosed sosedu, Prlekija za Koroško«. Ekipo je sestavljalo osem članov, ki so gradili na parceli številka 29. Kot vsako leto je ekipa upoštevala pravila in skico z načrtom gradnje, ki so jo pripravili in predstavili na predstavitvi ekip.

Vodja ekipe je bil Aleksander Kšela, ostali člani letošnje ekipe so bili: Branko Belšak, Stanko Sovec, Franc Zmazek, Eva Zmazek, Jože Ornik, Branko Muhič in Gustek Zmazek.

Kot vsa leta do sedaj smo poskrbeli za dobro razpoloženje z glasbo - to leto so za glasbo poskrbeli Eva Zmazek, Jan Žinko in Jaka Obšteter. Ob zaključku prireditve so izbirali še Alenčico za spremstvo Kralja Matjaža. Ponovno se je z odgovori odlično odrezala članica Jasmina Simonič in bila že drugo leto zapored izbrana za Alenčico.

Predsednica Turističnega društva Mala Nedelja-Radoslavci Mirka Bezjak je zelo ponosna na Pohodnike, ki že vrsto let sodelujejo in razveseljuje obiskovalce in obiskovalke s svojimi izvirnimi in domiselnimi snežnimi skulpturami na prireditvi Gradovi kralja Matjaža.

Prireditev je obiskala tudi županja naše občine gospa mag. Olga Karba.

Zapisala: Sanja Smrekar
Foto: Sanja Smrekar in Boštjan Žerdin




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46