Martin Golob in Lojze Grčman napolnila dvorano Doma kulture Razkrižje

Dogodek je bil prijeten in duhovno bogat. Vsi pa so občudovali pristop Martina Goloba do nastopanja in ljudi, njegovo energijo, preprostost, dostopnost, iskrenost, prisrčnost, obenem pa izjemno spodbudno in pozitivno razmišljanje o življenju.

Prlekija-on.net, petek, 2. februar 2024 ob 15:00
Predstavitev knjige Na spletni prižnici

Predstavitev knjige Na spletni prižnici

Sinoči je na Razkrižju potekala predstavitev knjige Na spletni prižnici, misli in spodbude Martina Goloba. Že po priljubljenosti osrednjega gosta je bilo pričakovati polno dvorano Doma kulture Razkrižje.

Duhovnika Martina Goloba ter novinarja Lojzeta Grčmana, ki je knjigo napisal, sta sprejela župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič ter župnik Župnije Razkrižje, generalni vikar za narodnosti pri Škofiji Murska Sobota ter dekan Dekanije Ljutomer msgr. Franc Režonja. Skupaj so vstopili v polno dvorano, ki jih je z navdušenjem pozdravila z velikim aplavzom.

Z Martinom Golobom in Lojzetom Grčmanom, se je pogovarjal župan Stanko Ivanušič.

V kulturnem programu so sodelovali mladi pevci Župnije Razkrižje, kateri pojejo pod vodstvom Marije Kašić, Brigita Kermek, ki je že drugo leto zapored na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik osvojila zlato priznanje ter Selma in Marinka, ki nastopata pod umetniškim imenom Beročka in pojeta ljudske pesmi iz Prlekije, Prekmurja in Medjimurja.

Dogodek je bil prijeten in duhovno bogat. Vsi pa so občudovali pristop Martina Goloba do nastopanja in ljudi, njegovo energijo, preprostost, dostopnost, iskrenost, prisrčnost, obenem pa izjemno spodbudno in pozitivno razmišljanje o življenju. Z nami je delil dragocena sporočila.

Sam dogodek je bil posvečen bližajočemu se slovenskemu kulturnemu prazniku.

Po dogodku so članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje pripravile pogostitev za vse z razkriško kulinarično posebnostjo, razkriškimi mlinci.




Več v Kultura in izobraževanje