Na izstop štirih prleških občin iz JP Prlekija, so se odzvale tri občine, ki so o tem izvedele iz medijev

Skupno izjavo so podale tudi občine Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici, ki so presenečene nad »skrivnimi« sejami štirih občin, ki so izstopile iz JP Prlekija, hkrati so zaskrbljeni za usodo podjetja, kakor tudi za vse zaposlene v podjetju.

Prlekija-on.net, nedelja, 4. februar 2024 ob 10:54
Pod izjavo so se podpisali dr. Andrej Steyer, Urška Mauko Tuš in Andrej Vrzel

Pod izjavo so se podpisali dr. Andrej Steyer, Urška Mauko Tuš in Andrej Vrzel

Ta teden smo poročali o skupni seji občinskih svetov občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej, kjer je bil soglasno sprejet sklep, da štiri občine izstopijo iz JP Prlekija d.o.o. kot družbeniki oziroma ustanovitelji. Kot so štiri prleške občine zapisale v skupni izjavi, so zaveze iz ustanovnih aktov in sporazuma vodile do nasprotovanja interesov posameznih občin, kar je med drugim pripeljalo do povišanj cen vode in več milijonov evrov dolgov med podjetjem in občinami. Ker iz teh razlogov nadaljnja skupna pot v okviru javnega podjetja ni bila več vzdržna, so se štiri občine odločile za izstop.

Skupno izjavo so sedaj podale tudi občine Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici. Kot so zapisali, so z novico o izstopu štirih občin (Ljutomer, Razkrižje, Veržej, Križevci) iz Javnega podjetja Prlekija d.o.o., bili seznanjeni v torek 30. 1. 2024 zjutraj, s strani medijev.

JP Prlekija

Štiri občine izstopile iz Javnega podjetja Prlekija


"Občine Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici bomo kot soustanoviteljice Javnega podjetja Prlekija d.o.o., v skladu s svojimi pristojnostmi, sprožile vse ukrepe za zagotavljanje nemotenega izvajanja gospodarske javne službe oskrba s pitno vodo. Vsekakor sledi zahteva za sklic seje skupščine in sveta ustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija d.o.o.

Naj poudarimo, da nas je novica iz medijev resnično presenetila, saj smo si kljub različnim pogledom na zatečeno stanje med ustanovitelji, v preteklem letu vseskozi prizadevali za reševanje razmer v našem skupnem podjetju. Še posebej so nas presenetile te »skrivne« seje štirih občin, saj smo vendarle v mesecu decembru 2023, bili vsi župani na skupnem sestanku z zaposlenimi na sedežu podjetja v Ljutomeru in smo se zavezali k reševanju stanja v podjetju.

Izjemno smo zaskrbljeni za usodo podjetja, kakor tudi za vse zaposlene v podjetju. Naša naloga je, da sprožimo vse ukrepe za zaščito interesa občin in predvsem, da omogočimo varno in nemoteno izvajanje gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo," so zapisali v skupni izjavi.




Več v Gospodarstvo