Prleški kvintet predstavlja novo polko »Ko dobiš otroke«

Prleški kvintet se je v novem letu odločil za poskočnejše ritme - »Ko dobiš otroke« je namreč polka in naslov se sklada z ansamblom, se pošalijo.

Prlekija-on.net, sreda, 7. februar 2024 ob 13:34
Prleški kvintet

Prleški kvintet

Zasedba, ki pod imenom Prleški kvintet deluje že od leta 2003, med svoje poslušalce pošilja novo skladbo z naslovom »Ko dobiš otroke«.
Simpatično peterico sestavljajo Daniel Prelog na klarinetu in saksofonu, Tomaž Rajh na baritonu, bas kitari in kitari, vokalist in kitarist Darko Novak, Aleš Kolmanič na harmoniki in klaviaturah, bobnar in vokalist Tadej Kavaš na trobenti, za piko na i pa je med fanti blažena razigrana vokalistka Sabina Lašič na flavti.

Fante in dekle smo lahko spremljali na različnih glasbenih festivalih - med drugim so se udeležili tudi festivala Slovenska polka in valček. Trud, ki je bil vložen v glasbo pa je članom odprl tudi mnoga vrata in jim omogočil sodelovanje s slovenskimi komponisti in tekstopisci. Tokrat so moči združili z Igorjem Podpečanom, ki je avtor glasbe in aranžmaja ter producent. Besedilo je nastalo izpod rok Andreje Rajh, skladbo pa so izdali pri založbi Trstenjak, katere vodja je avtor številnih besedil, Matej Trstenjak.

Prleški kvintet se je v novem letu odločil za poskočnejše ritme - »Ko dobiš otroke« je namreč polka in naslov se sklada z ansamblom, se pošalijo.

»Tudi sami radi delamo otroke«, v smehu doda eden od članov in nagovori poslušalce, da bodo več izvedeli ob poslušanju ter da z ekipo ponovno pridno ustvarjajo in kmalu v svet pošiljajo nekaj novega!

Polki lahko prisluhnete spodaj.

Prleški kvintet




Več v Glasba in film