Prleški glasbenik Jože J.Z. Zadravec predstavil svoj glasbeni prvenec SAMOMUZIKA

Brez predhodnih vaj so se podali v snemalni studio, kjer so ustvarjali pristno glasbeno energijo, ki jo je bilo mogoče doseči le s tako izjemno ekipo.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. februar 2024 ob 08:58
Predstavitev albuma SAMOMUZIKA

Predstavitev albuma SAMOMUZIKA

Jože J.Z. Zadravec je pred kratkim izdal svoj glasbeni prvenec, album z naslovom SAMOMUZIKA, ki je oseben in avtentičen glasbeni podvig, ki nas popelje v globine umetniškega samo izražanja.

Osnovna zamisel projekta je bila ustvariti glasbeno delo, ki se rodi iz trenutka in izraža avtentičnost izbranih skladb ter izjemnost sodelujočih glasbenikov. Brez predhodnih vaj so se podali v snemalni studio, kjer so ustvarjali pristno glasbeno energijo, ki jo je bilo mogoče doseči le s tako izjemno ekipo.

Predstavitev albuma se je odvila v Art galeriji Jurak v Logarovcih. Vse zbrane je uvodoma pozdravil Robert Jurak - predsednik društva 29a, v katerem sodelujeta z Jožetom že mnoga leta in poudaril, da verjame da bo to sodelovanje trajalo še mnoga leta. Jože Zadravec je na samem začetku dogodka odigral bobnarski solo, z utemeljitvijo da na albumu le-teh ni veliko prisotnih. Samo ideja predstavitve je bila, da Jože pove več o albumu, samem nastanku, o ideji ter o zgodbah iz zakulisja. Z glasbenimi točkami sta se Jožetu na odru pridružila Mojca in Pero. Oba sta prisotna tudi na omenjenem albumu. Jože je na koncu odigral tudi skladbo z albuma, se zahvalil za obisk, ter zaželel vsem poslušalcem, da bi si vzeli čas in dejansko poslušali ne le njegovo glasbo, ampak generalno več glasbe.

Predstavitve se je udeležilo številno občinstvo, po samem uradnem dogodku pa so ekipa društva 29a pripravili še zakusko, na kateri ni manjkalo seveda domačega kruha Jožetove mame, vina, ki ga je pridelal Jože s svojim kolegom Igorjem A. Na koncu se je predvajala glasba iz albuma in Jože je odgovarjal na številna vprašanja prisotnih na dogodku.

Za vse tiste, ki pa ste zamudili dogodek, pa je Jožetov prijatelj Bernard Rebernik ustvaril kratki EPK video, v katerem je na hitro povzeto o nastajanju albuma.

Za vse informacije o albumu ter možnosti stream-inga, pa najdete tukaj in na osebni spletni strani.




Več v Glasba in film