Na pustni vikend 21 voznikov vozilo pod vplivom alkohola, en pa pod vplivom drog

Policisti so štirim voznikom zaradi vožnje pod vplivom alkohola s koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka odredili pridržanje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. februar 2024 ob 13:47
Policija

Policija

Policisti Policijske uprave Maribor so v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov na območju Policijske uprave Maribor od sobote, 10. 2. 2024, od 22. ure, do nedelje, 11. 2. 2024, do 5. ure, izvedli poostren nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji »PROMIL«.

V poostrenem nadzoru so z indikatorji alkohola preizkusili 308 voznikov, pri čemer so ugotovili 21 kršitev vožnje pod vplivom alkohola, en voznik pa je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Odrejen je bil tudi en strokovni pregled vozniku motornega vozila, kateremu je hitri test pokazal vpliv prepovedanih drog v organizmu. Pri 9 voznikih je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, pri 12 pa je koncentracija alkohola znašala do 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so štirim voznikom zaradi vožnje pod vplivom alkohola s koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka odredili pridržanje.

Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bodo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenili tudi v prihodnje.



Več v Črna kronika