18-letnik brez vozniškega dovoljenja vozil predrzno, povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Po trčenju je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po strnjenem naselju in zavil k stanovanjski hiši. Patrulja je voznika dohitela v trenutku, ko je hotel zapustiti vozilo.

Prlekija-on.net, torek, 13. februar 2024 ob 12:40
Policija

Policija

V ponedeljek, okrog 9. ure sta policista v naselju Vaneča opazila osebni avtomobil, katerega voznik je kršil cestno prometna pravila in se zapeljala za vozilom. Na znake policistov voznik ni ustavil, temveč je s pospešeno vožnjo nadaljeval. V križišču na Vaneči je odvzel prednost osebnemu avtomobilu, ki se je pravilno pripeljal po prednostni cesti. Po trčenju voznik osebnega avtomobila ni ustavil, ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po strnjenem naselju in zavil k stanovanjski hiši. Patrulja je voznika dohitela v trenutku, ko je hotel zapustiti vozilo.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 18-letni voznik osebnega avtomobila v cestnem prometu vozil motorno vozilo predrzno ter brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pri tem povzročil prometno nesrečo. Vozilo je bilo zaseženo. Z dejanjem je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1.
Več v Črna kronika

Moškemu ni bilo pomoči

Utonil 20-letni moški

torek, 18. junij 2024 ob 21:50