KD Obrež vabi na ogled komedije Fetiš na uniforme

Pripravite se na vznemirljivo in razburljivo zgodbo, v mešanih dialektih, ki se vrti okoli življenja sostanovalcev Marjete in Drageca.

Prlekija-on.net, torek, 13. februar 2024 ob 13:33
Gledališčniki KD Obrež

Gledališčniki KD Obrež

Kulturno društvo Obrež vabi na ogled komedije Fetiš na uniforme, ki jo bodo izvedli v soboto, 17. februarja, ob 18. uri in nedeljo, 18. februarja, ob 15. uri, v Domu kulture Obrež.

Pripravite se na vznemirljivo in razburljivo zgodbo, v mešanih dialektih, ki se vrti okoli življenja sostanovalcev Marjete in Drageca. Na prvi pogled se zdi, da je Dragec zasanjan prometnik in uživa v ljubezenskem življenju s tremi ženskami: Mašo, Nušo in Niko. Maša je vlakovodja, Nuša sprevodnica avtobusa, medtem ko je Nika policistka. Vse so uniformirane. Vendar pa skrivnosti, katerih med seboj ne poznajo in korist katere so vsi deležni, postavljajo v ospredje vprašanja o ljubezenskih odnosih in njihovih resničnih čustvih.

Zgodba je polna napetosti in presenečenj, saj Dragecove ženske ne vedo za obstoj druga druge.

Vse se vrti okrog več-ih romantičnih odnosih, ki se s časoma zapletajo in postanejo še bolj zapleteni z vselitvijo Dragecovega brata Dolfija, kateri vnese popolnoma nove skrivnosti.

Medtem, ko se Marjeta in Dragec trudita skriti resnico pred uniformiranimi obiskovalkami, Dolfi hitro postane deležen prikrivanja, saj se trudi zaščititi brata. Da je zmeda in prepletenost skrivnosti še hujša, se vzporedno odvija tudi tema nelegalnih poslov, ki dodaja še več komičnih prigod, prikrivanj in laži.

Ta zgodba o medsebojnih odnosih, ljubezni, lažeh in skrivnostih vas bo popeljala na vznemirljivo potovanje, polno nepričakovanih preobratov. Vprašanja o izkoriščanju in koristi bodo gledalca držala napetega in razmišljajočega, saj se vpletajo vse večje skrivnosti in obračuni med liki.

Resnica se celo zgodbo prikriva in ostane prikrita prav do konca predstave.

Kljub odraslemu naslovu predstava ni vulgarna, pa vendar se otrokom do 12. leta priporoča ogled v spremstvu odrasle osebe, saj vsebuje elemente, ki lahko zahtevajo dodatno razlago ali podporo za mlajše gledalce.

Vabljeni.

Avtor komedije, režiser: Boštjan Kuharič
Mentorica režije: Ajda Valcl, slovenska gledališka in radijska režiserka

Fetiš na uniforme



Več v Kultura in izobraževanje