V boju za 3. mesto v Ljutomeru gostuje Sevnica

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že štirikrat, vedno pa so kot zmagovalci parket zapuščali Ljutomerčani.

Prlekija-on.net, četrtek, 15. februar 2024 ob 08:30
Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Z dvoboji 17. kroga se bo v petek nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Pari so naslednji: Dobovec - Oplast Kobarid, Meteorplast ŠIC bar - Sevnica, Dobrepolje - Bronx Škofije in Siliko Vrhnika - THE Nutrition Extrem.

V prleški prestolnici bo derbi tega kroga. Tretjeuvrščeni Meteorplast ŠIC bar (25 točk) bo gostil četrtouvrščeno Sevnico, ki ima tri točke manj. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že štirikrat, vedno pa so kot zmagovalci parket zapuščali Ljutomerčani. V prvenstvu so slavili s 3:2 in 5:4, v četrtfinalu pokala pa z 1:0 in 3:0. Kljub temu, da so vse štiri tekme pripadle igralcem Meteorplasta ŠIC bara, so bili Sevničani vselej neugoden tekmec in povzročali nemalo težav zasedbi Roberta Grdovića.

Pred tokratnim dvobojem ima Grdović nemalo težav s sestavo ekipe. Poškodovanima Tilnu Rajterju in Alenu Ruisu se je pridružil Tjaž Lovrenčič, Luka Lovrec in Lovro Trdin pa sta v minulih tednih nekoliko manj trenirala z ekipo zaradi udeležbe na reprezentančnih akcijah. »To je peta tekma proti temu nasprotniku. Štirikrat smo jih dobili, a nikoli ne več kot za tri zadetke. So konkurenčni, ampak vemo, da jih lahko s tempom prebijemo in osvojimo nove tri točke,« je pred dvobojem optimističen Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni kot novinec v ljutomerskem dresu zabil šest zadetkov v prvenstvu ter odločil s strelom v polno prvo četrtfinalno tekmo proti Sevničanom.

Petkova tekma bo zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer (informativni dnevi) odigrana v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri.
Več v Šport