Zdravniško pomoč je iskal tudi otrok - pobiralec žoge

Na tekmi je bilo skupaj poškodovanih sedem oseb, poleg otroka še pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener (dva predvidoma huje in štirje lažje telesno poškodovani).

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. februar 2024 ob 14:58
V nedeljo je na nogometni tekmi bilo v ospredju vse kaj drugega kot nogomet

V nedeljo je na nogometni tekmi bilo v ospredju vse kaj drugega kot nogomet

Policisti PU Murska Sobota so danes prejeli informacijo, da je zaradi poškodbe na nogometni tekmi 18.2.2024 v Murski Soboti zdravniško pomoč iskal tudi otrok - pobiralec žoge, ki je bil lahko telesno poškodovan. Na tekmi je bilo skupaj poškodovanih sedem oseb, poleg otroka še pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener (dva predvidoma huje in štirje lažje telesno poškodovani). Zaradi poškodb policisti zbirajo informacije o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1.

Policisti obravnavajo tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari po 220. členu KZ-1, kjer je bila poškodovana oprema na stadionu in prakiran osebni avtomobil. Obravnavali so še dve kršitvi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in tri kršitve Zakona o javnih zbiranjih (2x zasežena pirotehnična sredstva in 1x kršitve organizatorja). Po tekmi so policisti obravnavali eno kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Gre za prve ugotovitve, saj policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem dejanskega stanja zaznanih kršitev.

Policija

Poškodovanih pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener





Več v Črna kronika