Ljutomerčani prvič na zaključnem turnirju pokala Terme Olimia

Ljutomerčani se bodo za vstop v veliki finale merili z Vrhničani, s katerimi so bili boj za prvenstvene točke minuli petek v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, sreda, 6. marec 2024 ob 17:20
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 8. in v soboto, 9. marca 2024, bo prvi vrhunec futsal sezone 2023/24. V Podčetrtku bo odigran zaključni turnir pokala Terme Olimia. Prvič v zgodovini kluba bo na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja nastopil tudi ljutomerski Meteorplast ŠIC bar. V petek bosta odigrana polfinalna dvoboja. Ob 17.45 uri bo tekma Bronx Škofije - Dobovec, ob 20.30 uri pa bo še tekma Siliko Vrhnika - Meteorplast ŠIC bar. Zmagovalca se bosta merila v sobotnem finalu, ki se bo pričel ob 19. uri.

Ljutomerčani se bodo za vstop v veliki finale merili z Vrhničani, s katerimi so bili boj za prvenstvene točke minuli petek v Ljutomeru. Takrat je slavilo ljutomersko moštvo s 4:1. »Pokalna tekma bo čisto druga pesem. Ne smemo se zanašati na prvenstveno tekmo. Ponovno se bomo pripravili in upam, da bomo v Podčetrtku pokazali podobno predstavo in seveda napredovali v finale,« je povedal Rok Šnofl, ki je bil z dvema zadetkoma med junaki zmage prleške ekipe minuli petek.

Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika

Ljutomerčani premagali še Vrhničane


Tokratna nasprotnika sta se v pokalnem tekmovanju merila v minuli sezoni v četrtfinalu. Vrhničani so se z zmago na domači tekmi s 6:1 in porazom v Ljutomeru s 3:4 uvrstili na zaključni turnir. Za prvenstvene točke sta se ekipi doslej pomerili trinajstkrat. Osemkrat so slavili futsalerji Silika, dva dvoboja sta se končala brez zmagovalca, tri tekme pa so dobili Ljutomerčani.

Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović bo na zaključku pokala pogrešal Luko Lovreca in Tilna Rajterja, ki sanirata poškodbi, zaradi poškodb pa sta vprašljiva nastopa Tjaža Lovrenčiča in Alena Ruisa.
Več v Šport