Ljutomerčani pokalni podprvaki Slovenije

Sedmič zapored so naslov prvaka osvojili futsalerji Dobovca, ki so v velikem finalu s 4:2 (1:1) premagali ljutomerski Meteorplast ŠIC bar.

Prlekija-on.net, nedelja, 10. marec 2024 ob 18:04
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V Podčetrtku se je 8. in 9. marca odvijal zaključni turnir četverice pokalnega tekmovanja Terme Olimia. Sedmič zapored so naslov prvaka osvojili futsalerji Dobovca, ki so v velikem finalu s 4:2 (1:1) premagali ljutomerski Meteorplast ŠIC bar. Ljutomerčani so v polfinalu po streljanju kazenskih strelov z 8:7 (3:3) odpravili vrhniški Siliko.

Meteorplast ŠIC bar se je prvič uvrstil na finalni turnir pokalnega tekmovanja. V osmini finala je izločil THE Nutrition Extrem, v četrtfinalu pa Sevnico.

Prleško moštvo je prvi dan zaključnega turnirja merilo moči z Vrhničani, ki so v svojem petem nastopu v polfinalu iskali svojo prvo uvrstitev v finale. Varovanci Roberta Grdovića so prišli v vodstvo v 11. minuti, ko je podajo Alena Ruisa odlično izkoristil Aljaž Goznik, ki je žogo z glavo preusmeril v vrhniško mrežo. Zmedo v vrstah nasprotnikov so Ljutomerčani izkoristili že v svojem naslednjem napadu, ko je podal Vid Kos, pred vrati pa je bil najbolj spreten Tim Lipovšek. Vrhničane je pred odhodom na odmor »v igro« vrnil kapetan Nikola Jandrić, ki je zadel v 16. minuti. Jandrić bi lahko poskrbel tudi za izenačenje, a je njegov strel z desetih metrov Klemen Anžel ubranil.

Meteorplast ŠIC bar je v 33. minuti preko Adrijana Trstenjaka povišal vodstvo s 3:1, podal je znova Kos. Vrhničani so zaigrali s petim igralcem v polju ter prišli preko Jandrića (35.) in Žana Janeža (37.) do izenačenja. Zmagovalca so odločili kazenski streli. Za Ljutomerčane so Rok Šnofl, Tim Lipovšek, Alen Ruis, Ante Matan in Ivan Matan zadeli, Tjaž Lovrenčič pa je ubranil strel Maxa Vesela in slavje v Podčetrtku se je začelo.

Meteorplast ŠIC bar

Veliki finale je privabil več kot 400 gledalcev, med katerimi je bilo preko 50 tistih, ki so držali pesti za ljutomersko ekipo. Videli so izvrstno tekmo. Po pričakovanju so aktualni pokalni prvaki diktirali tempo, ki so prvo priložnost za vodstvo imeli v 10. minuti, ko so Ljutomerčani naredili šesti akumulirani prekršek. Kazenski strel je izvedel Žiga Čeh, žogi pa je pot v mrežo preprečil okvir vrat. Meteorplast ŠIC bar je v vodstvo prišel 54 sekund pred koncem polčasa. Aljaž Goznik je podal pred vrata, kjer je žogo s telesom v naletu v mrežo Dobovca pospravil Ante Matan. Žal je bilo veselje kratkotrajno. Patrik Pasariček je pol minute pozneje izid izenačil.

Pasariček je v 23. minuti z zadetkom priigral vodstvo svoji ekipi. V nadaljevanju tekme so Ljutomerčani napadali ter preko Roka Šnofla in Anteja Matana imeli priložnost za izenačenje. Kar ni uspelo prleški ekipi, je Dobovcu. V 33. minuti je Denis Kneževič povišal na 3:1, v 39. minuti pa je Žiga Čeh s strelom v prazno mrežo odločil zmagovalca. Končni izid je v 40. minuti postavil Ante Matan.




Več v Šport